Avrupa Karabalılar Derneği'nden başkan dahil 6 Yönetim Kurulu üyesinin ani istifaları tesadüf sayılamaz.
Geçen hafta kendi dernek lokallerindeki üye toplantısının ardından gündeme gelen istifalar sonrası derneğin olağanüstü bir Kongreye gitmesi zorunlu hale gelmiştir.

Kongrenin 10.06.2012 tarihinde yapılacağı düşünüldüğünde Avrupa'nın çeşitli bölgelerindeki Karabalıların (250'e yakın üyesi var) kongreye katılacakları ve yeni bir tartışmanın da gündeme geleceği kesindir.
1 Mayıs günü Fischmarkt'taki çoğu katılımcının farkında bile olmadığı Karabalılar arasındaki itişmeli tartışmayı göz önüne aldığımızda, Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belliydi sözü gibi,istifaların da kaçınılmaz olduğu gün gibi aşikardı denebilir.

İstifaların 19 Mayıs kutlamaları öncesine denk düşmesi tesadüfi midir?


AKP'nin Cumhuriyet'le özdeşleşmiş kutlamalara yasakçı tutumuna karşı,başını CHP'nin ve İşçi Parti'sinin  çektiği karşı eğilim günümüzdeki gelişmelerden kopuk bir şekilde her şeyi "kutlamalarla" sınırlı kılmaktadır.Genel hak ve özgürlükler konusunda "üç maymunları" oynayanlar baktıkları aynada sadece kendilerini görmektedirler.Nasıl ki,"Ermeni sorunu" ve "Kürt sorunu"gündeme geldiğinde, AKP zihniyetiyle aynı terazide tartılmaya hiç itiraz etmeyenler, biçimsel ayrılıklarda bir kaşık suda fırtına koparabilmektedirler.

AKD içindeki ayrışma diğer derneklere de yansır mı?


Kendilerini her fırsatta "sosyal demokrat" ve 
"Atatürkçü" olarak tanımlayan Murat Kaplan ve diğer Yönetim Kurulu üyelerinin istifalarına ve TGB'ye açıktan "yeşil ışık" yakmalarına acaba, Avrupa Karabalılar Derneği'nden ve diğer dernek çevrelerinden de katılımlar olabilir mi?
TGH'nin çatısı altında faaliyetler yürüten HADD'nin bu ayrılıktaki rolü ne olabilir?
TGH (Türkische Gemeinde Hamburg) içinde bir dönemdir yaşanan ve de farklı tellerden çalınan mızıkaların TGB'nin Hamburg'da kuruluşuyla bir ilgisi var mıdır zaman gösterecektir.

TGB DOĞU PERİNÇEK ÇİZGİSİNDE BİR GENÇLİK YAPILANMASI MIDIR?

Türkiye Gençlik Birliği'nin ( TGB) Ergenekon davasında sanık olarak yargılanan Doğu Perinçek çizgisine yakın olduğu açıktır..

Geçtiğimiz haftalarda Hamburg'da kurulacağı bir basın açıklamasıyla duyurulan TGB'ye esas olarak TGH çatısı altındaki HADD (Hamburg Atatürkçü Düşünce Derneği)'nin başkanının ve bazı TGH muhaliflerinin de açıktan destek verdikleri acaba tesadüf müdür?

TGB'nin Türkiye'deki faaliyetleri mercek altına alındığında görülecektir ki,TGB kurucu genel başkanı Adnan Türkkan 2.Ergenekon duruşmasında tutuksuz yargılanmaktadır. TGB üyeleri genelde birinci Ergenekon duruşmalarında yargılanan Doğu Perinçek çizgisindeki İşçi Partisi'nde ve kısmen de CHP'de aktifdirler.
Doğu Perinçek kimdir sorusu sorulduğunda ise cevabı açıktır; 12 Eylül faşist darbesi öncesi "ihbarcılığı" ve "sol içi çatışmalarda"ki rölüyle bilinen ünlü Aydınlık dergisinin kurucusudur.

Çok söze gerek yoktur,kamuoyu bu konuyu fazlasıyla bilmektedir.

Sonuç olarak ; Geçmişe takılıp kalmamalıyız denilebilinir.
Dünya her saniye değiştiği gibi, siyasal yapılar ve içindeki canlı varlıklar da değişerek sürekli  başkalaşım geçirmektedirler. Avrupa Karabalılar Derneği bünyesindeki son ayrışmalara bu bağlamda genel düşünce özgürlüğü temelinde yaklaşıldığında, kimin neyi ve nasıl düşüneceği elbette ki kendilerini bağlayacaktır.