ATÖF Yönetim Kurulu (ATÖF Bund der Türkischen Lehrervereine in Deutschland -Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu) 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir yazılı mesaj yayınladı. 

ATÖF mesajında şu sözlere yer verdi: "19 Mayıs 1919´da ulu önder Atatürk´ün Samsun´a ayak basmasıyla kurtuluş mücadelemizin temeli atılmış oldu. 19 Mayıs bağımsızlığını her şeyin üstünde tutan milletimizin bu uğurda canını ve canından aziz bildiklerini feda etmeyi göze alarak verdiği eşsiz ve benzersiz mücadelenin başlangıcıdır. Atatürk´ün 'Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.' sözlerini ispat edercesine Kurtuluş Savaşımız ile bağımsızlık yolunda o zorlu şartlarda neredeyse 'imkansız' olan başarılmıştır. Düşman işgali altındaki topraklarımızda devletimiz ve milletimiz zayıf ve yorgun düşmüşken Bandırma vapuru ile umut ve azim ışığı tüm Anadolu`ya yayılmaya başlamıştır"

ATÖF mesajını şöyle sürdürdü: "İmkansızlıklara karşı çok büyük bir manevi kuvvet artık vatan toprağında şahlanmış ve kurtuluş destanımız kahramanca yazılmıştır. İşte Mustafa Kemal´in 19 Mayıs 1919 da Samsun’ a çıkışıyla başlayan bu bağımsızlık mücadelesi çok zor şartlar altında zaferle sonuçlanmış ve cumhuriyetimize erişilmiştir. Verilen bu onurlu mücadelenin miladı olan 19 Mayıs gençlerimize bayram günü olarak hediye edilmiştir."

Sevgili gençler!

Gençlere ATÖF Yönetim Kurulu şöyle seslendi: "Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Sizler bizim yarınlara olan umudumuz ve ışığımızsınız. Bizler dilimizi ve kültürümüzü sizlere aktarmak için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Sizlerin de kendi kültürünü ve tarihini bilen, özüne ve değerlerine sahip çıkan, sorumluluk sahibi ve bilinçli bireyler olacağınıza yürekten inanıyoruz. 19 Mayıs Atatürk´ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nızı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz."

Emine SONUGÜR / HAMBURG