Hamburg Sivaslılar ve Sivasspor Taraflar Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle Halk Ozanı Aşık Veysel, ölümünün 44. yılında anıldı.

Kentin Altona semtinde bulunan Hospital Strasse 111, TGH Haus 7 Salonu'nda gerçekleşen anma etkinliğinde Aşık Veysel'in unutulmaz halk ozanlarından biri olduğuna dikkat çekildi.

Önemli bir Ozan

Dernek Başkanı Ruhi Özer yaptığı selamlama konuşmasında Aşık Veysel'in önemli bir Ozan olduğunun altını çizerek hayatından kesitler aktardı. Konuşmacılar Aşık Veysel gibi önemli bir kişiliğin yeri hiçbir zaman doldurulamayacağını dile getirirlerken, her zaman saygıyla anılacağını vurguladılar.

Eğitim önemli

Kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Seyfullah Kara'da eğitimin gelecek için çok önemli olduğuna işaret ederek el birliği ile çocukların iyi eğitim almalarını velilerle birlikte çok daha iyi yerlere gelmesinin sağlanmasını ifade etti. Konuşmaların ardından Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan Köyünde doğan ve ölümünün 44. yılında anılan Aşık Veysel türkülerine geçildi.

Tanınmış sanatçılardan Özcan Süer ve Doğan Öztürk söyledikleri birbirinden güzel parçalarla katılımcıların beğenisini kazandılar.


Ben giderim adım kalır, Can bedenden ayrılacak,
Dostlar beni hatırlasın. Tütmez baca, yanmaz ocak,
Düğün olur, Bayram gelir, Selam olsun kucak kucak,
Dostlar beni hatırlasın. Dostlar beni hatırlasın.