Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) Aşağı Saksonya eski Sosyal, Kadın, Aile ve Uyum Bakanı Aygül Özkan'ın 85 yaşındaki babası Aydın Özer, tedavi gördüğü hastanede dün akşam saatlerinde vefat etti.

Hastanede vefat etti

Türkiye'den Almanya'ya “misafir işçiler” olarak gelen dönemde, yolu Hamburg'a düşen ve uzun yıllar işlettiği terzi dükkanında Hamburg'da yıllardır terzilik yaparak ekmek parasını kazanan Ankaralı Aydın Özer öldü. Kısa süre önce rahatsızlanan ve tedavi gördüğü Altona Hastane'sinde dünyaya gözlerini yuman yaklaşık 60 yıldır evli olan Aydın Özer, geride gözü yaşlı eşini, kızlarını, torunlarını ve sevenlerini bıraktı.

Eski Sosyal, Kadın, Aile ve Uyum Bakanı Aygül Özkan

Hamburg'da toprağa verilecek

Özer Ailesi'nin yakın dostlarından alınan bilgiye göre, defin işlemlerinin başladığı ve cenaze işlemleri tamamlandıktan sonra merhum 85 yaşındaki Aydın Özer'in Hamburg'da bir Müslüman mezarlığında toprağa verileceği kaydedildi. Gözü yaşlı acıları derin olan aile fertleri merhumun ne zaman defnedileceği konusunda netleştikten sonra duyuracakları açıklandı.

Heyecanla anlatmıştı

Hürriyet Gazetesi adına göç serüveni kapsamında kendisine röportaja gittiğimde terzi dükkanında beni kabul etmiş ve büyük bir heyecanla yaşadıklarını anlatmıştı. Merhum Özer; “Kendim diktiğim o dönem moda olan kareli bir takım elbise giyip dükkan açma müsaadesi için devlet dairesine gittim. Bayan memur benim üzerinde takıma bir göz gezdirdi ve 'tahmin etmiyorum yapabileceğinizi ama terzi atölyesi açmanız için müsaade verelim deneyiniz' demişti. Daha sonra gece gündüz çalıştık eşimle kızlarım bu terzi atölyesinde dünyaya geldiler. Atölyenin arkasını ev olarak kullanıyorduk. Kızım Aygül bugün çok faydalı çalışmalar yapıyor ve bakan oldu” demişti. Parlayan gözlerinde heyecan, mutluluk, gurur ve onur vardı.

Emine SONUGÜR / HAMBURG