Sosyal demokrat eyalet hükümeti (SPD) ile tek başına yola devam mı edilecek, yoksa ufukta Yeşiller ile SPD arasında bir koalisyon mu yaşanacak yarın belli olacak. Ali Şimşek'in (SPD) vekilliğine kesin gözle bakılmasına rağmen, tercihli oyların özel önem taşıdığı Hamburg'da gözler Pazar günü yapılacak seçim sonuçlarında.


BELEDİYE BAŞKANI OLAF SCHOLZ SEÇİM ÇALIŞMALARINA DESTEK VERDİ

5 kişilik bir ekibi ile seçim kampanyası yürüten Ali Şimşek, Türkiye kökenli olmasına rağmen Afrikalı ve Afganistanlı göçmenlerin derneğini de ziyaret ederek sorunlarını dinlemiş. Seçim faaliyetleri kapsamında Almanya'daki Göç ve Uyum'dan sorumlu Bakan Aydan Özoğuz, Belediye Başkanı ve Eyalet Başbakanı Olaf Scholz, (SPD) Hamburg Eyaleti İçişleri ve Spor Bakanı Michael Neumann, Sosyal İşler Bakanı Detlef Scheele'nin de yer aldığı, 10 ayrı tanıtım toplantısı yapmış. Öte yandan birçok dini, siyasi, spor ve yöresel köy derneklerini ziyaret etmiş.

Parlamentoda ikinci baharına hazırlanan Ali Şimşek ile kısa bir söyleşi yaptık. İşte sizin için çarpıcı bulduğumuz bölümler.



"IŞİD terör örgütü bağlantılı gençleri, aileleri ve yakınları ile kamuoyunu duyarlı hale getirmek ve aydınlatmak için Sosyal İşler, Aile ve Uyum Bakanlığı tarafından (BASF) yürütülen önemli biir projenin başlamasına yol açtım".


KOBANİ'DEN KAÇMAK ZORUNDA KALAN MÜLTECİLERİ SURUÇ'TA ZİYARET ETTİ

"Alman kamuoyuna genişce yansıyan bu proje gereği Hamburg'da devlet anlaşması sonucu ortak bir metne imza atan Alevi Toplumu ve Müslüman kurumlara sorumluluk düştüğü açıklandı. Eyalet çerçevesinde 1,1 milyon avroluk bir bütçe ile IŞİD'e ve gençlerın radikalleşmesine karşı mücadele edileceği ifade edildi. Bu proje öncesi benim özel çabalarımla yapılan birçok tanıtım toplantısı bu alanda önemli rol oynadı. Bu bağlamda Hamburg'dan Kobani sınırındaki Suruç'a, Yeşiller milletvekili Filiz Demirel'in de yer aldığı ATIF heyeti ile birlikte giderek gözlenimde bulundum. Oradaki yaşanan insanlık dramından kaçan çaresiz aileleri yakından gördüm, yaşadıkları sorunlarını dönüşümde meclis grubumda gündeme taşıdım".

Ali Şimşek kendi seçim bölgesi Bergedorf ilçesi başta olmak üzere, birçok sivil toplum örgütü temsilcileri ile ikili görüşmeler yaparak sorunlarını dinlediğini açıkladı. 10 bin üyeli TSG Bergedorf yöneticileri ile yaptığı görüşmeyi buna örnek verdi. Kentte göçmen kökenli spor ve kültür derneklerinin yararlanması için somut projeler mevcutken, bundan
habersiz olduklarını ve maddi destek alamadıklarını aktardı.



Somut çıkışlarıyla tanınan Ali Şimşek, Schützenverein (Avcılar Kulübü) ismiyle Almanya'nın en küçük yerleşim yerlerinde bile şubesi olan derneğe ilginç bir eleştiri getirdi. Bir süre önce basına da yansıyan bir olayı anlattıktan sonra, göçmen kökenli bir dernek üyesi Avcılar Kulübü içindeki göstermiş olduğu başarıdan dolayı Avcılık Nişanı'na layık görülmüş. Üyenin müslüman kökenli olması bu Nişan'ı almasına engel olmuş. Konuya yönelik Ali Şimşek, bu tür derneklerin kapalı bir kutu olduklarına ve değişmek zorunda olduklarına yer vererek, " ne zamanki 1930'ların kafası ve dernek tüzüğüyle faaliyet sürdüren Avcılar Kulübü gibi dernekler topluma göçmenlerin yarısı kadar uyum sağlar, o zaman Almanya'da uyum sorunu ortadan kalkar" dedi.