SPD Hamburg teşkilatının Kurt-Schmacher-Allee’de bulunan parti merkezinde yapılan seçimlerde, ‘Göç ve Çeşitlilik Grubu’ başkan yardımcılığına Ali Rıza Şimşek’in yanı sıra Michael Ulrich de seçildi.

 

Toplam dokuz  kişiden oluşan yönetim Kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluşuyor: SPD Hamburg-Mitte İlçe Belediye Meclis Üyesi Erkan Şahin, İlona Müller, Esma Thommen, Ponos Drossinakis, Dulfan Maik ve Anita Kasemi.

 

SPD Hamburg eyalet milletvekili Şimşek ayrıca, parti içerisinde en fazla oyu alarak federal komisyon ve kongrede Hamburg’u temsil etmek üzere  delege seçildi.

 

Özoğuz, SPD bünyesinde Göç ve Çeşitlilik Çalışma Grubunun federal düzeyde oluşturulduğunu hatırlatarak, Hamburg’daki  seçimlerde çok sayıda göçmenin seçimlere katılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Göç ve Çeşitlilik Çalışma Grubunun aldığı kararların Hamburg ve federal düzeyde gerçekleştirilen parti kongrelerinde bağlayıcı olabileceğine de dikkat çeken Özoğuz, çalışma grubunun kararlaştırdığı önergelerin parti yönetiminde ele alınmasının yolunun açıldığını vurguladı.

 

Hamburg eyalet Başbakanı Olaf Scholz’un göçmenlerin parti içerisinde katılımına büyük önem verdiğine işaret eden  Özoğuz, göçmenlerle ilgili konularda sözkonusu çalışma grubunun daha etkin olacağını sözlerine ekledi.

 

Şimşek ise, göçmenlerin hayatın her alanına eşit katılımını vurgulayarak, göçmen oluşumların önemine değindi.