Haber Merkezi


Hamburg Alevi Kültür Merkezi ikinci Başkanı ve Basın Sözcüsü avukat Mahmut Erdem, Hamburg'da Atlantic Otel'de düzenlenen Cumhuriyet Resepsiyonu'na İslam Şurası, Kuzey Almanya İslam Toplumu gibi  Milli Görüş teskilati mensubu derneklerinlerin, temsilcilerin yanı sıra cemaate yakın dernekler ve kişilerin çağrılmasına rağmen Alevi derneklerinin davet edilmemesini
devlet politikası olarak değerlendirdi.


 MAHMUT ERDEM : "ALEVİLERE ÜVET EVLAT MUAMELESİ GÖSTERİLMEKTEDİR"


Erdem
, Türkiye'de olduğu gibi Avrupa'da da devlet kurumları tarafından Aleviler üvey evlat muamelesi olarak görülmekte. Oysa Aleviler Cumhuriyetin bel kemiğidir. Hamburg Başkonsolosluğu bize davetiye gönderdiğini söylüyor. Oysa tarafımıza bir davet gelmedi. Devlet Alevilere karşı yıllardan beri düşmanca bir tavır içindedir. Cumhurbaşkanlığı tarafından yurtdışına atanan Alevi kökenli diplomatlar yok denecek kadar azdır dedi.


Alman istihbaratı tarafından anayasayı tehdit ettikleri gerekçesiyle birçok islami kuruluşun davet edildiğine dikkati çeken Erdem, Aleviler bugüne kadar cumhuriyet rejiminin koruyucusu olmuştur. Alevi örgütlerinin davet edilmemesi bürokratik bir hata ile ifade edilemez şeklinde görüş bildirdi.

 ERKAN ERÇİN "BÜROKRATİK BİR YANLIŞLIKTAN SÖZ ETMEK, NAHOŞ BİR DAVRANIŞTIR"


CHP Hamburg- Schleswig Holstein Birliği Başkanı Erkan Erçin ise, kendilerine teşkilat olarak herhangi bir resmi davetiye gelmediğini doğrulayarak "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan bir parti teşkılatını Cumhuriyet'in 90.yıldönümü kutlamasına davet etmemek elbette ki, hoş bir davranış olarak değerlendirelemez" açıklamasında bulundu. Konsolos Berati Alver'in  "Listemizde kayıtlı olan herkese gönderdik, Adreslerine gitmeyen temsilciler bizi arayabilirlerdi" içerikli demecine yönelik ise, Erçin, "konuyu bürokratik bir yanlışlık olarak ele almak doğru değildir. Dar üye kapasitesi olan derneklere kadar giden davetiye eğer bizlere gönderilmiyorsa, konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" dedi.




MURAT ARSLAN : "AKP HÜKÜMETİNİN BİR UYGULAMASIDIR"



Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz CHP Hamburg ve SH Birliği Başkan Yardımcısı Murat Arslan ise, Başkan Erçin'in açıklamasını tasdik ederek, kendilerine  resmi olarak bir davetiye gelmediğini belirtti. "Cumhuriyet rejimini kuran ve bekçisi olan bir siyasi parti teşkilatının resepsiyona çağrılmaması, mevcut  AKP hükümetinin bir uygulamasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

 

KONSOLOS BERATİ ALVER'DEN AÇIKLAMA

 

Hamburg Başkonsolosluğu adına bir açıklama yapan Konsolos Berati Alver konu ile ilgili olarak şunları söyledi.

 

"Biz yaklaşık olarak 700-800 davetiye gönderdik. Listemizde kayıtlı olan herkese gönderdik. Adreslerine gitmeyen temsilciler bizi arayabilirlerdi. Konsolosluk olarak herkese eşit mesafedeyiz. Konsolosluk herkesin evi. Biz kimseyi dışlamayız, ayrımcılık yapmayız."

BASIN  KURUMLARINA DA AYRIMCI DAVRANILMAKTADIR

Hamburg merkezli basın faaliyetini sürdüren,  Avrupa'nın en çok okunan türkçe online gazetesi Avrupa Postası'na , Konsolosluk tarafından günümüze kadar bir tek e-mail , yada posta yoluyla davetiyenin ulaşmamış olması, tesadüfi sayılmasa gerekir.  Bu dahi sözü edilen iddiaların gerçekliğini Hamburg Başkonsolosluğu'nun taraflı davranşını göz önüne sermektedir.

Ümit ederiz, Türkiye Kriterli çifte standartlı bu taraflı yaklaşımdan acilen vazgeçilir.