Hamburg Türk Toplumu (TGH) Başkanı ve bağımsız vekil Nebahat Güçlü, 10 Nisan tarihinde sosyal medya adresinde, "Hamburg'da bazı Alevi derneklerin şikayeti üzerine 4 yıldır Der Paritätische Hamburg Kurumu'nda başarıyla yürüttüğüm işimden çıkarıldım" iddiasıyla Alevi derneklerini suçlamıştı. Aleviler ise, Güçlü'nün idiasının gerçek dışı olduğunu bildirdi.


YEŞİLLER İHRAÇ KARARI ALMIŞTI

15 Şubat 2015 Hamburg eyalet seçimlerinde Yeşiller Partisi'nin karşı çıkmasına rağmen adaylığını sürdüren ve vekil olan Güçlü, Yeşillerin ihraç kararına itiraz etmişti. "Aşırı sağ çevrelerden oy isteme politikamız yoktur" denilerek istenmeyen kişi ilan edilen Güçlü, yoğun tepkiler üzerine de 1 Nisan günü istifa ettiğini açıklamıştı. Çalıştığı sosyal danışmanlık bürosunda işine son verilen Güçlü, bunun sorumlusu olarak Alevileri suçlamıştı.

Alevi dernekleri:  "Özrü kabahatinden daha büyük"
 




Ülkücülerin gecesinde çekinmeden konuşma yapan Güçlü'nün, Alevi dernek temsilcileriyle görüşmeye söz vermesine rağmen, gelmediği açıklandı. 6 Dernek Başkanı imzasıyla yapılan bir açıklamada, Güçlü'nün art niyetli olarak Alevilerin aleyine mağduriyet içerikli yaptığı iftira kampanyasına son vermesi, tersi durumda hukuki yollara başvurulacağı ifade edildi

İşte Hamburg'taki 6 Alevi derneği Başkanı imzasıyla kamuoyuna yapılan o açıklama:

ALEVİLERDEN ZORUNLU AÇIKLAMA

Nebahat Güçlü“nün birkaç gün önce sosyal medya adresinden hiç de masum olmayan siyasi emelleri için bir kez daha Alevilere ve Kürtlere iftira atarak sözkonusu bu gurupları hedef göstermesi sonucu kamuoyuna zorunlu açıklama yapmayı görev sayıyoruz. Bu şahıs Alevilerin artık gündeminde değildir ve bir daha da olmayacaktır.



Nebahat Güçlü ilk önce yakın geçmişteki katillerimiz olan ve bugün halen Türkiye'deki tüm farklılıklara düşman olan, linç kültürünü ve milliyetçilik adı altında ırkçılığı içselleştirmiş Ülkücü hareketin Almanya temsilcisi olan Türk Federasyon'unun gecesine katılıp, ondan sonra bu ırkçı anlayışdan yakın geçmişte en çok zarar görmüş toplumsal kesimlerin başında gelen Alevilerin, kendisini bu davranışından dolayı eleştirdikleri için demokratlığını ve insani değerlerini sorgulama terbiyesizliğini göstererek kendi karekterini ve siyasi ilkesizliğini aslında yeterince ortaya koymuştur.



Bizim aslında daha fazla kendisini anlatmamıza gerek kalmamıştır. Ama işlediği bizim icin her „suçtan“ sonra kendisine mağduriyet çıkarmaya çalışması artık mide bulandırmaktadır.



Nebahat Güçlü deşifre olduktan sonra hatasını kabul edip özür dilemek yerine saldırıya geçip bizzat geçmişten bugüne dek Türk ırkçılarının hedefi olan gurupları hedef göstererek Hamburg Eyalet Meclisi'ne seçilme becerisini göstermiş olması bizler açısından onun için hayatı boyunca taşıyacağı en büyük utanç ve ona verilebilecek en büyük cezadır.



Nebahat Güçlü sadece Türk Federasyon'unun gecesine katılmak ile kalmamış aynı zamanda MHP ve Ülkücüleri binbir siyasi kurnazlık ile güzelleme ve mahsum gösterme çabasını göstermiştir.

O nedenle kamuoyuna ve ilgili yerlere Türk milliyetçiliğinin ve ırkçılığının mağduru olan bizlerin protestosunu iletmesi kadar daha doğal birşey olamaz. Bu Maraş'ta, Çorum'da, Sivas'ta ve birçok ülkücü faşist katliamda yitirdiğimiz Canlarımızın anısına yapabileceğimiz en küçük katkıdır. Ve bizzat Türk ırkçılığı başta olmak üzere hertürlü ırkçılığa karşı mücadele etmek demokratik Alevi Örgütlenmesinin en önemli varlık gerekçelerinden birtanesidir.



Kamuoyuna burda sadece bir Atasözünü hatırlatmak isteriz: "Özrü kabahatinden daha büyük!" 
Nebahat Güçlü'nün iftiralarına ilişkin kamuoyunun bilmesi gereken doğrular hem suçlu hem Güçlü'nün kesinlikle iddia ettiği gibi değildir.
Birçok farklı demokratik sivil toplum örgütleri gibi Hamburg'daki tüm Alevi kurumları da Nebahat Güçlü'yü seçim sürecinde yaptıklarından dolayı protesto etmiştir.


„ÜLKÜCÜLERIN TOPLANTISINA GİTTİ, BİZİMLE BİRARAYA GELMEKTEN KAÇINDI“

Hem basına, hem Yeşiller Partisine, hem de çalıştığı kuruma protestolarımızı ilettik. Bunun üzerine çalıştığı kurum bizi Nebahat Güçlü ile biraraya getirmek istemiştir.



Biz Nebahat Güçlü ile yüzleşmeye hazır olduğumuzu ve eleştirilerimizi yüzüne söylemeye hazır olduğumuzu beyan ettikten sonra çalıştığı kurumun bizi davet etmesi üzerine, bize bildirilen tarihde ve yerde hazır bulunmamıza rağmen oraya geleceğini söyleyip son anda bizimle yüzleşmekten vaz geçen kendisi olduğu halde, kamuoyun da tam tersini iddia etmesi ve bizleri art niyetle suçlaması tam rezilce bir davranıştır.



Bizler bazi Alevi ve Kürt toplumunun temsilcileri olarak kamuoyunda ilk ve son kez beyan ediyoruz ki, çalıştığı kurum ile yaptığımız görüşme esnasında Güçlü“nün hiç bir zaman işten atılmasını talep etmedik! Bu Nebahat Güçlü'nün Alevilere attığı ve karşılıksız kalacak en son iftirasıdır.

„HUKUKİ YOLLARDAN KENDİSİNE HADDİNİ BİLDİRECEĞİZ“ 



Bundan sonra bize karşı sürdürdüğü iftira kampanyasına son vermeyip bize karşı attığı iftiralara devam ederse anında hukuki yollardan haddini bildireceğimizi kamuoyuna ve kendisine ilan ediyoruz.

Saygılarımızla

Orhan Özgür (Hamburg Alevi Toplumu-Haak Bir Başkanı)
Alper Doğan
(Bergedorf Alevi Kültür Merkezi Başkanı)
Nurali Demir
(Hamburg Alevi Kültür Merkezi Başkanı)
Medet Doğan
(Harburg Alevi Kültür Merkezi Başkanı)
Zeynep Şahan
(Almanya Alevi Gençler Birliği Kuzey Bölge eski Başkanı)
Ali Ertan Toprak
(Almanya Kürt Toplumu Başkanı)