İşte Mustafa Akpolat'ın gönderdigi tanıtım yazısı:

Sevgili Hamburglular,

15 Şubat 2015 Pazar günü Hamburg Eyalet Parlamento seçimleri yapılacak. Öncelikle, en demokratik hakkınız olan oy hakkınızı kullanmalısınız. Bu seçimlerde Hamburg Korsan partisi (Piratenpartei) Eyalet listesinden 6. sıradan ve ikinci seçim bölgesinden 4. sıradan Milletvekili adayı olarak seçimlere katılıyorum.

Seçimlerde kullanacağınız oylarınızla, önümüzdeki 5 yıl süresince Hamburg’un nasıl yönetileceğine karar vereceksiniz. Hamburg, Avrupa’nın en güzel ve en zengin şehri olarak biliniyor olmasına rağmen, Almanya’nın diğer şehir ve eyaletlerine göre en fazla yoksulun yaşadığı da bir gerçektir.

İşsizlik, yoksul emeklilik, yoksul çocuklarıyla Hamburg, Almanya sıralamasında en başlarda yer almaktadır. Hükümetteki SPD 4 yıl içerisinde, geçmişe göre iyileştirme yapmak yerine, özellikle de ekonomik ve sosyal durumları zayıf olan kesimlere yönelik kısıtlamalara devam etti. Değişik kesimlere hizmet sunan bir çok sosyal danışmanlık hizmeti fiilen bitirildi. Gençlik evleri, Halk evleri (Bürgerhaus) ve yaşlıların buluşma merkezlerine yönelik olarak sürekli tasarrufa giderek bu alanları işlevsizleştirdi. Yoksulluktan dolayı Hamburg’da binlerce evin elektiriği, suyu kesildi. Aileler çocuklarıyla karanlığa mahkum edililiyor.

Göçmenlere verdikleri sözlerin hiç birini yerine getirmeyen partilerin, sizlerin oyları ile iktidar olmasına izin vermemelisiniz. Her seçim öncesi verilen vaatlerle oy isteyen parti ve adayların kim olduğundan bağımsız, neler yaptıklarına bakmalısınız.

Hamburg’da yaşayan herkesin söz ve katılım hakkı ile kendilerini ifade edebildikleri, eşit hakları ile, devletin şeffaf olduğu, tekellerin değil halkın çıkarlarının daha fazla gözetlendiği bir şehir olmalı.

Almanya’da yaşayan herkesin bu toplumun bir parçası olduğu artık kabul edilmeli. Bu hem yasalar karşısındna hemde toplumsal yaşamda eşit haklar ile sağlamak mümkündür. Bunun sağlanabilmesinin bir yolu da oy hakkınızı kullanmaktan geçer.

Bundan dolayı 15 Şubat’ta oylarınıza talibim. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim