Türk islam sentezcileri, ırkçı saldırılarıyla kötülüklerini göstermeye devam ediyorlar.

Sarayın dinci ve milliyetçi girdabında olanlar, insan ve toplum sorunlarına sırtını çevirmiş. Kötülüğün simgesi vahşi işaretleriyle HDP'yi politikadan arındırmak ve sindirmek için devletin gücüyle saldırılarını sürdürüyorlar. Irkçı ve dinci türk medyası yalan haberlerle bilinçleri saptırmanın, kitleleri yozlaştırmanın aracı olarak aldığı görevleri yerine getiriyorlar.

AKP iktidarının dayandığı ideolojik temeli de hatırlayalım. Bu "Türk İslam sentezi" diye adlandırılan, dinci, ırkçı gelenekçi ve şoven gerici bir ideolojidir. Başını türkçü ve dincilerin çektiği (faşist) çevrelerin tezgahladığı bu görüş, özellikle 12 Eylül rejiminde siyasal ve kültürel yaşama bakışta temel ölçü olmuştu. öyle olduğu için darbeci anayasada geçmişe dönük unutturma kültürünü, şöven ögelerle doldurdu.

İşte 12 Eylülün devamı olan AKP'nin yaptıklarında şaşılacak bir durum yok. Türkiye'de siyasal ve kültürel yaşam, ırkçı ve baskıcı ideolojinin ağır baskısı ve yıkımı altında her daim kalmıştır.T.C anayasasında özel kini davet ettiğini söylemeye hacet yok. gerçek bu. kürt sorunu yok diyen sadece AKP değil. T.C devleti kurulduğu günden beri bu sorunu hep inkar etti, daha düne kadar kürdlerin varlığını inkar ederek, kürdlere "dağlı türk" , gart-gurt diyenler unutuldu mu?

Kürdler varlığını özellikle 1984'de gerillaların Eruh ve Şemdinli baskınlarıyla varlıklarını konuşturdu.kürd mücadelesi açıkca kendisiyle hesaplaşarak sürece müdahele ederek başladı. Bugün geldiğimiz aşamada kürdler ilkesiz ve tepkisiz bireyler değil, örgütlü bir gücün temsilcileridir.

Irkçı ve şoven karanlık güçler 90 yıldır emekten yana olan demokratik ve devrimci güçlerin dayanışmasıyla uğraşıyorlar. Acı çekenler hep emekçiler ve ezilenler oldu. hiç merak eden var mı? T.C devleti kurulduğundan bu yana emekten yana olan devrimcilere, kürdlere, alevilere, müslüman olmayanlara neler yapmıştır?

Emek insani, düşünen insan; bireysel kurtuluşu değil, toplumsal kurtuluşa inanan; ilerlemeye ve geleceğe yönelmiş, geriye değil, ileriye bakan; aklın ve bilimin öncülüğünü kabul etmiş, öyle olduğu için de bilimsel sorgulayan, tartışan ve yaratan; bilmeyi ve öğrenmeyi merak eden, barışa, emeğe, insan haklarına, diyaloga, demokratik değerlere saygı gösteren, her zaman insani duygulara yer veren insan; güzel ve onurlu insandır. Kötünün temsilcisi ırkçılık, her yerde kötüdür. Türk islam sentezcileri, HDP'ye yönelik ırkçı saldırılarıyla kötülüğün temsilcisi olduğunu bir kez daha ispatladılar.