Güneş tutulması, evrende sıkça belli aralıklarla tekrarlanan bir gökyüzü olayıdır. Gökyüzünde, Güneş ile etrafındaki gezegenlerin veya yerkürenin uydusu olan Ay, dönem-dönem yerküremizin arasına girerek oluşan durum, evrensel olay olarak adlandırılır

Yaşanan bu gökyüzü olayı insanları heyecanlandırır. İnsanlar bu gökyüzü olayını izlemek için yoğun çaba harcarlar. Güneş tutulması dün itibarıyla Amerika kıtasında ABD'nin birçok eyaletinde yaşandı. Yer kürenin uydusu Ay, birkaç dakikalığına da olsa, Dünya ile Güneşin arasına girerek bir kez daha Güneş tutulması yaşandı. Çıplak gözle, özel bir gözlük kullanılarak izlenen Güneş tutulması, ''tarihin en görkemli güneş tutulması olarak' adlandırılmaktadır.

Ülkemiz Türkiye de bu tarz bir Güneş tutulması, gökbilimi uzmanlarının açıklamalarına göre 2060 yıllarda yaşanacak. İnsanları heyecanlandıran gökyüzü olayını yaşamak ve izlemek bizimde dileğimiz olsun!

Akıl tutulması!

Ülkemizde yaşanan Güneş tutulmasından ziyade, uzun bir süredir akıl tutulması yaşanmasıdır. AKP devleti, Saray ve ortaklarının aklı tutulmuştur. Güneş tutulması bir kaç dakikalığına yaşanır, insanları, gök bilimcilerini heyecanlandırır, tatlı anılar bırakır ve geçer. Ülkemizde ki, akıl tutulması geçecek gibi değil, en azından belli bir sürede olsa devam edecek.

Ülkeye, halklarımıza, yaşamımıza istenmeyen zararlar vererek devam edecek. Umarım akıl tutulması da, güneş tutulması gibi kısa sürede sona erer.

15 Temmuz İslamcı faşist darbe girişiminden sonra, 15 Temmuz darbe girişimi için, 'Allahın bir lütfü' olarak algılayan ve buna uygun davranış ve girişimlerde bulunan, AKP devleti, Saray ve ortakları 20 Temmuz da, kendi sivil darbelerine hayata geçirmeye başladılar. 20 Temmuz sivil darbesi, ülkeyi bir baştan-bir başa, karanlık, geleceği belirsiz, korku rüzgârının estiği, yaşamın giderek zorlaşıp cendere altına alındığına şahit olduk.

15 Temmuz İslamcı faşist darbenin püskürtülmesi önemliydi. Ama bugün bir başka İslami faşist darbe bizzat AKP devleti tarafından inşa edilmektedir.

Ülkemizde, güneş tutulması yerine akıl tutulması yaşandığını yazımın başlığına taşıdım. Son günlerde, AKP genel başkanı, Saray efendisinin açıklamalarını dikkate aldığımızda gerçekten, son derece yoğun bir akıl tutulması yaşandığını görmemek için, yerkürenin uzağında bir başka gezegende yaşamak anlamına gelir davranış içinde olmamız gerekir. Ülkemiz genelinde, halklarımıza, düşünen insanlara, farklı kimlik, inanç ve düşüncelere kendini kapatan, farklılıkları, 'düşmanlık' olarak algılayan, kendisi gibi düşünmeyen ve inanmayanları, 'hor' gören, 'dışlayan' fikir dünyasına sahip olan, bir iktidar, AKP genel başkanı, danışmanları ve ortaklarıyla karşı-karşıyayız.

Yerkürede tüm insanlığa, insanlığın ortak değerlerine, komşu ülkelere, komşu ülkelerin halklarına, inançlarına, kimliklerine düşman, başkalarını, ülkeleri, halkları, 'düşman' olarak algılayan ve bu yönde politik öngörüler inşa eden, iktidar ve Saray yönetimiyle karşı-karşıyayız.

AKP genel başkanı, R.T. Erdoğan, Federal Almanya'daki, ekseriyetli temsil gücü olan Partileri bir çırpıda, 'düşman' ilan ederek, yurtdışında yaşayan, Türkiye kökenli seçmenlerin bunlara, 'oy vermemelerini' önermektedir. Bu davranış, başka ülkelerin iç işlerine müdahale olarak değerlendirilmektedir. Federal alman Dış işleri Bakanı Sigmar Gabriel, AKP genel başkanı ve Cumhurbaşkanı, R.T. Erdoğan'ın, bu yaklaşımını, 'federal almanyanın iç işlerine karışmak' olarak değerlendirdi. AKP devleti, Saray ve ortaklarının bu yaklaşımı, komşu ülkeler ve batı ülkeleriyle, 'efelenerek' didişmeye girmesi, ancak akıl tutulması ile açıklanabilir.

Bu akıl tutulmasının eseridir ki, başta AKP genel başkanı olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, bakanları ve politik füg urları, 'ciddiye' alınmamaktadır. Federal Almanya Dış İşleri Bakanı Sigmar Gabriel konuya ilişkin açıklamalarında, ''biz Erdoğan'ı, fazla ciddiye aldık'' diyebilmektedir.

Bu vb. 'didişmeler' Batı Avrupa ve Almanya da yaşayan Türkiye kökenli göçmenlere oldukça zarar vermektedir. Umarım Batı Avrupa ülkelerinde, Türkiye kökenli göçmenlere yönelik olumsuz gelişmeler yaşanmaz. Bu akıl tutulmasını kısa sürede atlatır, normal yaşama tekrar döneriz.

Türkiye'de akıl tutulmasının, Güneş tutulması kadar kısa sürmesi dileğiyle.......

Bir sonraki yazımda buluşmak üzere.

22 Ağustos 2017