Yunanistan'daki Radikal Sol Koalisyon'un (SYRIZA) iktidarıyla AB'ye korku salan Yunanistan ile borçların ödenmesi konusunda politika değiştirmeyi reddeden Almanya arasındaki gerginlik, Alman ZDF kanalının alay konusu oldu. Kanal, Neo Magazin Royale programında gösterilen 4 dakikalık videoda havalı ve rahat tavırlarıyla dikkat çeken Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Varufakis üzerinden özeleştiri yaptı.


ENSEST İLİŞKİ, DÜNYA SAVAŞLARI VE ALTIN…

‘V for Vendetta' filminden esinlenilerek ‘V for Varufakis' adı verilen ve Varufakis'e benzeyen birinin oynatıldığı ingilizce video, önce Almanların bahsedilmesinden pek hoşlanmayacakları özellikleri sıralıyor, aralarda da koro halinde ‘Varufakis' diye haykırılıyor:

"Biz Almanız. Dürüst ve güvenilir insanlarız. (…) Her daim dakiğiz. Kimseden korkmayız. (…) Dünyada kulağa şarkı gibi gelen ve öğrenmesi kolay dilimizle ve mizah duygumuzla tanınırız. (…) Biz Almanız. Bazılarımız en yakın akrabalarıyla bile ilişkiye girer. Bu, eski bir Alman geleneğidir. (…) Biz Almanız. Altın rezervleri açısından dünyada ikinci sıradayız. Altınların nereden geldiğini lütfen sormayın. (…) Biz Almanız. 2 dünya savaşı başlattık. Az kalsın ikisini de kazanıyorduk (Az kalsın!)."

'ZEUS'UN KAYIP OĞLU… ONA KARŞI KOYAMIYORUZ!'

Ardından ise ‘uzaklarda beliren ve barış dolu Almanya'dan intikam almak için gelen bir adam' ekrana geliyor: "Ceketinin yakası dik, siyah bir motosiklet üzerinde (…) Gururumuzu kırmak istiyor. Yannis Varufakis! Yunanistan'ın Mükemmeliyet Bakanı. Yorulmak nedir bilmeyen Varufakis. Bu taş kalpli adam Zeus'un kayıp oğlu. Sahip olduğumuz her şeyi al, ama lütfen bizi rahat bırak! Gözleriyle ateş saçıyor, vücudu cinsellik kokuyor. Oysa ki bizim Maliye Bakanımız yürüyemiyor bile. Deri ceketi Alman çoban köpeklerinin derisinden. Bebeklerle besleniyor. (…) O tartışmaz, yalnızca k…za tekmeyi vurur. Bize diz çöktürmek istiyor ve ona karşı koyamıyoruz. Yardım edin!"