ABD’de yayın yapan courthousenews.com adlı haber sitesi, Reza Zarrab’ın kuryeliğini yapan Adem Karahan’la ilgili bir haber yayınlayarak “dosyayı tekrar açtı”.

Adem Karahan’ın Zarrab adına çantalarda para ve altın taşıdığını, daha sonra bu işin büyüdüğünü, ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının bu şekilde delindiğini vurgulayan haber sitesi Adem Karahan’ın kendilerine konuştuğunu yazdı.

Adem Karahan, Reza Zarrab’ın kendisine korkacak hiçbir şey olmadığını söylediğini vurgulayarak, “Hükümet de bu işin içinde” dediğini belirtti.

Karahan, “İnanmadığımı görünce, Zarrab, ‘Yakında görürsün’ dedi” diye konuştu.

Zarrab’ın da Halkbank aracılığıyla yürütülen operasyonu itiraf ettiğine dikkat çeken site, Türkiye’nin en önde gelen yöneticilerinin işin içinde olduğunu yazdı.

Zarrab’ın 30 yaşına gelmeden büyük servet yaptığına değinilen haberde 2010-2015 arası en az 20 milyar dolar para transfer ettiği belirtiliyor.

Adem Karahan ise Zarrab’ın yüzde 8’le çalıştığını, bunun yüzde 4 Zarrab’a, yüzde 4 Türkiye’deki politikacılara şeklinde dağıtıldığını açıkladı.

Karahan’a göre, Zarrab on milyonlarca doları tek bir politikacıya vermişti.

Gazete Red'in aktarığı habere göre, tüm bunlar ifade edildikten hemen sonra Tayyip Erdoğan’ın Zarrab’la ilgili şahsen devreye girdiği ve Trump’tan Zarrab’ın bırakılmasını rica ettiği vurgulandı.

Haberde Halkbank eski genel müdürü Hakan Atilla’nın rolüne değinilirken, Adem Karahan’ın sürecin ancak bir kısmına vakıf olduğuna dikkat çekildi.

Aynı ekibin pek çok kaçakçılık işine de el attığı ayrıca vurgulandı.

Kaynak ve haberin İngilizce tamamı için: courthousenews.com