Yurtdışı oylarının toplanarak Ankara'da sayımının yapıldığı Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde oy sayımı sırasında farklı partilerin müşahitleri arasında arbede yaşandı. Olay, iddiaya göre, ATO Kongre Merkezi'nde, oy sayımı devam ederken, bir sandıktan 76 oy fazla oy çıkınca sandık kurulu başkanı sayım sırasında, "Bu zarfları yakmamız gerekiyor" deyince gerginlik yaşandı.

İddiaya göre, yurtdışı oylarının sayımı sırasında HDP müşahidi olduğunu iddia eden bir kişi, oy sayımı bitmeden pusulaların yakıldığı iddiasıyla polisi ve basın mensuplarını çağırdı. HDP müşahidinin elinde yanık oy pusulası ve zarfları görüldü. Bunun üzerine Ak Parti ve BBP müşahitleri ile HDP müşahitleri arasında tartışma başladı ve tartışma kısa süre içinde büyük bir arbedeye dönüştü. Olayların büyümesi üzerine ATO dışında bekleyen çevik kuvvet ve sivil polisler içeri girerek tartışan kalabalığa müdahale etti ve oy sayımının devam ettiği masaları arbededen etkilenmemesi için çember içine aldı. Olaylar üzerine çeşitli siyasi partiye mensup milletvekilleri de ATO'ya geldi. Bu arada olay yeri inceleme ekipleri de olayın olduğu ATO'ya gelerek incelemelerde bulunmaya başladı.

ATO'DAKİ İDDİALARA İLİŞKİN DEMİRTAŞ: CİDDİ BİR SORUN YOK PANİĞE GEREK YOK

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da ATO'da yurtdışında kullanılan oyların sayımı sırasında meydana gelen gerginlik iddiaları hakkında sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Yurt dışı oyların sayıldığı yerde ciddi bir sorun yok. Arkadaşlarımız görevlerinin başındadır. Paniğe gerek yok" ifadelerini kullandı.