Avusturya Mali Suçlar ve Yolsuzlukla Mücadele Savcılığı, Başbakan Sebastian Kurz ve yakın çalışma arkadaşları hakkında rüşvet, yolsuzluk ve halkı yanıltma gerekçesiyle 6 Ekim'de soruşturma başlatmıştı.

Savcılığın soruşturma dosyasına ulaşan Avusturya Haber Ajansı (APA), dosyada aralarında Başbakan Kurz’un da bulunduğu 10’a yakın kişinin 2016-2018'de Maliye Bakanlığı bütçesini kullanarak bir gazete ve düşünce kuruluşuna daha fazla reklam vermek suretiyle, partisi ve şahsı lehine kamuoyu yoklamalarının sonuçlarının manipüle edilmesinin sağlandığına dair iddialara yer verildiğini aktarmıştı.

Avusturya'da meclis, hakkında yolsuzluk ve rüşvet soruşturması başlatılan Başbakan Sebastian Kurz'un suçlamaları reddederek görevinde kalacağını açıklamasının ardından,  muhalefetin talebiyle 12 Ekim'de özel gündemle toplanma kararı almıştı. Kurz, bu tarihi beklemeden başbakanlık görevini bıraktığını duyurdu.

Kurz, medyaya yaptığı açıklamada, kariyer diplomatı olan Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg'i halefi olarak önerdiğini söyledi. Kurz, muhafazakar partisinin lideri olarak kalmayı ve mecliste liderliği devralmayı planladığını da sözlerine ekledi.

Almanya'da 'İmparatorluk Vatandaşları' davası başlıyor Almanya'da 'İmparatorluk Vatandaşları' davası başlıyor