Haber Merkezi

Yeşiller bölge teşkilatının bilgisi olmadan geceye katılarak, 15 Şubat eyalet seçimleri ile ilgili bir konuşma yaptığı açıklanan Güçlü'ye, parti teşkilatının ve Almanya Türk Toplumu üyelerinin nasıl bir tutum alacağı merak konusu. 

Irkçı Pegida'ya ve şeriat yanlısı radikal islamcı IŞİD'e karşı çıktığını deklare eden Güçlü, adı katliamlar ve siyasal cinayetlerle anılan ve birçok kitlesel linç gösterilerinin organizatörü olduğu açıklanan, MHP'nin yurtdışı orgütü Türk Federasyonu'nun düzenlediği Kültür ve Ülkü Şöleni'ne konuşmacı olarak davet edildi.

 YEŞİLLER PARTİSİ ADAYI GÜÇLÜ GÖZÜNÜ IRKÇI BOZKURTLARA MI DİKTİ? 


Hamburg Türk Toplumu'nun Başkanı ve Yeşiller Partisi'nin 25.sıradaki Milletvekili adayı Nebahat Güçlü'nün önceki gün MHP'nin yurtdışı örgütü Türk Federasyonu Kuzey Almanya Örgütü tarafından düzenlenen 'Kültür ve Ülkü Şöleni'ne katılması, demokratik çevreler tarafından yoğun tepkiyle karşılandı. Facebook ve sosyal medyada yazılan onlarca mesaj, Güçlü’yü zor bir seçim sürecinin beklediğini gösteriyor.




Hamburg'da bir düğün salonunda yapılan geceye, Türkiye'den Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez yürütme kurulu üyeleri, Avrupa Türk Konfederasyonu, Almanya Türk Federasyonu yöneticileri ve Kuzey Almanya Bölge Başkanı ile Yeşiller Partisi Hamburg eyalet milletvekili adayı Nebahat Güçlü’de konuşmacı olarak katıldı.



2010 yılında sağlık nedeni iddiasıyla aniden görevinden istifa eden ve daha sonra, CDU-Yeşiller Partisi koalisyonun dağılmasının ardından "ben iyileştim, olası seçimlerde tekrar aday olmak istiyorum" şeklindeki demeciyle dikkat çeken (Bild gazetesi) Güçlü, iki yıl önce kamuoyuna da yansıyan tartışmalı bir seçim sonucu Hamburg Türk Toplumu Başkanlığı'na (TGH) seçilmişti. 

GÜÇLÜ BASIN MENSUPLARINA KABA DAVRANMIŞTI



Hamburg'da basın mensuplarına kaba davranışları ve suçlamalarıyla tanınan Güçlü, 2009 yılında AKP'nin yurtdışı lobi kuruluşu olan Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) ve Yurtdışı Akraba Toplulukları Bakanlığı bünyesinde, TGH Başkanlığı'na seçilinceye kadar görev almıştı. 

MERKEL'İN PARTİSİ BOZKURTLARI DİSİPLİNE VERDİ

Almanya'da Başbakan Merkel'in Hrıstiyan Demokrat Birlik partisi (CDU) Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki (Duisburg) teşkilat içine sızan Bozkurtların (ülkücü, aşırı sağcı/ milliyetçi) partiden atılması basına dahi yansımış ve sözkonu kişiler hakkında parti disiplin işlemi uygulanmıştı.

YEŞİLLER PARTİSİ GÜÇLÜ'NÜN KONUŞMACI OLARAK GECEDE DAVETLİ OLMASINDAN HABERDAR MI?


Alman Die Welt gazetesinde " bizim cihadımız eğitimdir" başlıklı haberden

Sorulması gereken şudur: Sol ve liberal değerleri benimseyen Yeşiller Partisi'nin adayı Güçlü'nün oy uğruna 12 Eylül döneminde onlarca aydın ve demokratın katliam sorumlusu ve son yıllardaki birçok ırkçı linç gösterilerinin organizatörü MHP'nin Kültür Şöleni'ne katılması, Yeşiller Partisi'nin bilgisinde mi gerçekleşti? 

Güçlü'nün Milletvekili olmak için "her yol mübahtır" anlayışından hareketle, önceki gün de Alman Die Welt gazetesinde " bizim cihadımız eğitimdir" başlıklı habere konu olması acaba tesadüf mü?