Köln'de yılbaşında Kuzey Afrikalı ve Arap gençlerin kadınlara cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülmüştü. Daha sonra Köln polisine 500'ü cinsel taciz olmak üzere 800'ün üzerinde şikayet gelmişti. Olayın Almanya hatta Avrupa'da geniş yankı uyandırdığını belirten Yeşiller Milletvekili Ünal, mülteci politikaları konusunda ciddi geri adımlar atıldığını vurguladı.

MÜLTECİLERE YÖNELİK SALDIRILAR ARTTI

Yılbaşındaki cinsel taciz olaylarının sonuçlarını değerlendiren Milletvekili Arif Ünal şunları söyledi: "Bornheim kasabasında yüzme havuzunda üç kişinin kadınlara sarkıntılık ettiği şikayetleri üzerine sosyal işlerden sorumlu görevli o çevrede bulunan tüm mültecilere yüzme havuzuna girme yasağı getiriyor. Veyahutta Düsseldorf, Köln gibi büyük şehirlerde 'halk koruma birlikleri' adı altında bilhassa ırkçı çevrelerin içerisinde olduğu gruplar kurularak sokaklarda  yabancı avına çıkılmaya başlandı. Hepsinden önemlisi de sırf bir yıl içerisinde Almanya'da 924 tane, mültecilerin yaşadığı ev veya yurt yakıldı. Bizim bilmediğimiz, rakamlara geçmeyen çok sayıda kişi dövüldü, yaralandı. Dolayısıyla bu, Almanya'da ırkçı, faşizan düşüncenin yabancılara  ve mültecilere karşı artmasına neden oldu."

BU HAFTA  ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULACAK

Milletvekili Arif Ünal, Almanya'da yaşayan Türkiye kökenlilere de bir çağrıda bulunarak, hem Anayasal düzene uyup sahip çıkmalarını hem de ırkçılığa karşı mücadele etmelerini istedi.

Önümüzde günlerde KRV Eyaleti Parlamentosunda bir araştırma komisyonu kurulacağı bilgisini veren Ünal, yılbaşı gecesi yaşanan olaylarda polisin ve zabıtanın kusurlu olup olmadığının açıklığa kavuşturulacağını dile getirdi. Arif Ünal, polisin kaybettiği itibarı yeniden kazanmak amacıyla son günlerde Kuzey Afrikalılara yönelik yaptığı baskınlarını ise, "gereksiz bir reaksiyon" olarak nitelendirdi.