Dış Ticaret Uzmanı olmayan ve çok hassas bir dengeyi gerektiren bu göreve getirilen Yusuf Yerkel, Almanya'da Türk şirketlere dağıtılacak “marka desteği” ve “teşvikler”in başına geçti. Bu para, milyonlarca Euro'yu buluyor. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti'nin Hessen Eyaleti'ndeki kasası Yerkel'e emanet edilmiş oldu.

TÜRKİYE'DEN ÖDENEN PARAYI YERKEL DAĞITACAK

Yerkel, Almanya'nın en zengin eyaleti olan Hessen'e gelen Türk şirket ve firmalarına, Türkiye'den ödenen “teşvik, kira desteği, marka desteği ve yatırım desteklerini” onaylayıp dağıtacak. Almanya'daki Türk bankalarından Almanya- Türkiye bağlantılı “euro veya dolar” bazında kredi almalarında önemli rol oynayacak. 

Soma'da yerde yatan madenciye tekme atan Yerkel'in atanması Hessen Eyalet Hükümet temsilcilerinin, sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının, Türkiye kökenli iş insanları ve sivil kitle örgütlerinin sert tepkisine yol açtı.

30 yıl sonra ilk defa tüm yönetim kadınlardan seçildi 30 yıl sonra ilk defa tüm yönetim kadınlardan seçildi

TEKMECİ YUSUF YERKEL'İN ATANMASI PROTESTO EDİLECEK

Yusuf Yerkel'in Frankfurt Başkonsolosluğu'na Ticari Ateşe olarak atanmasına tepkiler çığ gibi.

Yerkel'i “istenmeyen kişi” ilan eden STK'lar ve siyasetçiler, bugün Frankfurt Konsolosluğu önünde eylem yapacaklarını açıkladı.

Hessen'de SPD, Yeşiller ve Sol Parti Hessen Eyalet Milletvekilleri ile Meclis üyelerinin de bulunduğu çok sayıda siyasetçi ile 30'dan fazla kuruluşun destek verdiği STK'lar Soma'da madenciye tekme atan Yerkel'in atanmasını şiddetle kınadıklarını açıklayarak, Frankfurt Başkonsolosluğu önünde bugün düzenlenen protesto gösterisine çağrı yaptılar.