“Yasadışı havai fişeklerden uzak durun” uyarısı

Hamburg İtfaiyesi tarafından, yaklaşmakta olan yeni yıl kutlamalarında patlatılmak istenen havai fişeklere çok dikkat edilmesi konusunda Hamburglular uyarılırken, yasadışı patlayıcılardan uzak durulması istendi.

Yeni yıl eğlencenizi mahvetmeyin

Yeni yıl gecesi geleneksel olarak ve mutlu bir şekilde farklı patlayıcılar, patlayıcı roketleriyle yeni yıl karşılanır. Yeni yıla sağlıklı ve mutlu girmek istiyorsanız kesinlikle ne? ve nasıl? Patlattığınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Bazen dikkatsizlik sonucu kendinize ve başkalarına yeni yıl eğlencesini işkenceye çevirmeniz mümkün olabiliyor.

Çok büyük yaralar açabilir

Hamburg İtfaiyesi Basın Sözcüsü Jan Ole Unger, her yıl bazı yaralanmalar dikkatsizlikten meydana geldiğinin altını çizerek, “Geçtiğimiz yılbaşında patlamaların neden olduğu 46 kişi ağır yaralandı. Bazıları alkolünde etkisiyle dikkatsizlikten ellerinde patlayan patlayıcılar nedeniyle parmaklarını kaybedebiliyor hatta ellerini de kaybedebiliyor. Mutluluğun hüzüne dönüşmemesi için patlatılmak istenen patlayıcı üzerine bilgi sahibi olunmalıdır” dedi ve bazı uyarılarda bulundu.

Hemen 112 acili arayınız

Eğer patlayıcılar üzerine geniş bilgi istiyorsanız Feuerwehr Hamburg

www.feuerwehr.hamburg.de internet adresinde bulabilirsiniz. Özellikle yasadışı patlayıcılara çok dikkat edilmesi gerekirken, patlayıcıların yılbaşı gecesi için özel satışı başladığı ve satın alınan mağzalarda geniş bilgi alınması da hatırlatıldı. Ayrıca acil durumda yardıma ihtiyacınız olduğunda hemen 112 numarayı tuşlayıp acil itfaiyeyi aramanız gerekiyor.

Emine SONUGÜR / HAMBURG