Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'nden mezun olduktan sonra ABD'ye yerleşen ve değişik işlerle uğraşan Kocabıyık, temelinde gelişmiş resim işleme ve tarama teknolojisi barındıran yazılımın, fotoğraf içi reklamlama platformu oluşturduğunu belirtti. Sarper Kocabıyık, PopMarker yazılımı için, Türkiye'nin yanı sıra, AB'ye ve ABD'ye de patent başvurusunda bulundu.

Kısa sürede atılım yapan PopMarker'ın kurucu sahibi Sarper Kocabıyık, şu an için ABD, Türkiye, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve ABD'de ofis ağı oluşturduklarını, 25 kişilik kadro ile çalışmalarının yoğun olarak sürdüğünü belirtti. ABD'de, Long İsland Girişimciler Derneği ve Uluslararası Girişimciler Derneği'nden ödüller kazanana Sarper Kocabıyı, önceki gün de Long Island Yazılım ve Teknoloji Ağı'nın (LISTnet)  Long İsland Yazılım Ödülü'ne layık görüldü.

Ödül töreninin ardından konuşan Kocabıyık, tamamı Türkiye'de üretilen Popmarker yazılım markasının ve uluslararası bir marka olma yolundan güvenli adımlarla ilerlediğini anlattı. Kocabıyık, "Çok yeni bir teknoloji şirketiyiz, çok kısa zamanda üçüncü ödülümüzü aldık" dedi. İki yıldır bu sitem üzerinde çalıştıklarını, ancak son beş aydır ABD pazarına el attıklarını belirten Kocabıyık, "Yazılımın tamamı Türkiye'de yapıldı. Aslında bu ödül, Türkiye'deki mühendisler adına alınmış bir ödül" diye konuştu. Sistemi kendi içerisinde çok başarılı olacağını düşündüğümüz bir sistem. Bunun üzerine uluslararası patent başvurularımız da var" diye konuştu.

ABD pazarına girmeden önce, Türkiye'de çok kısa sürede, önde gelen markalarıyla çalışmaya başladıklarını belirten Kocabıyık, bu markalar arasında Valkswagen, Yandex, Çibo, Yapı Kredi, Medya Mark ve Medya Net'in de bulunduğunu söyledi. Kocabıyık, bu markalarla çalışıyor olmanın kendileri için çok büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Genç girişimcilere de seslenen Sarper Kocabıyık, "Hayallerinizden vazgeçmeyin ve sonuna kadar hayallerinizin peşinde gidin. Ben 15 yıldır Amerika'dayım ve 15 yıldır bunun için çalışıyorum. Bugün benim en mutlu günlerimden bir tanesi" diye konuştu.

PopMarker yazılımı, kaliteli, farklı hedef kitlelere sahip web sitelerinin resim üzeri alanlarını kurgulayarak reklam pazarlarına açıyor. Ürünü, taranan fotoğraf ya da resmin ana temasıyla eşleştirebilen programlar birlikte verilen reklamın etkisi katlanarak artıyor. Bunun yanı sıra, fotoğrafların üzerindeki objelerden direkt alışveriş yapabilme olanağı sağlıyor.