3 Ocak Salı günü saat 17:00 de Alman Sendikalar Birliği'ne (DGB) ait Besenbinderhof 60. / 20097 Hamburg adresindeki salonda düzenlenen etkinlikte, "Bir avuç kömür için ömür verenler/ Son Nefes" adlı Almanca alt yazılı belgesel gösterilecek.

BELGESELİN YAPIMCISI ÖMER AKBAŞ'A ALMANYA VİZE VERMEDİ

En son 22 Ekim tarihinde gazeteci Ahmet Şık ile 'Türkiye nereye gidiyor' başlıklı bir panel düzenleyen Avrupa Postası tarafından organize edilen, Soma faciası belgeselinin gösterimine, belgeselin yönetmeni Ömer Akbaş, Alman konsolosluğu vize vermediği için programa katılamayacak.
 


301 maden işçisinin 13 Mayıs 2014'te yaşamını yitirdiği SON NEFES belgeselinin gösterimine, Soma Şehit Aileleri Sözcüsü İsmail Çolak ile Sosyal Haklar Derneği Ege Bölge Temsilcisi sendikacı Kamil Kartal konuşmacı olarak yer alacak.



BELGESEL AİELERİN DİRENİŞİNE VE YAŞADIKLARINA YER VERİYOR

İstanbul Üniversitesi Sinema TV bölümü mezunu Ömer Akbaş tarafından 47 saatlik bir çekim sonrası, 41 dakikalık belgesele dönüştürülen SON NEFES'te katliam anı ve öncesi anlatılıyor. (Aileler bunun katliam olduğunu söylüyorlar,) Belgeselde mahkeme süreci sırasında vali ve bölge emniyet müdürünün aileler biraraya gelmesin diye ölçüsüz arbadelerinden görüntüler var. Aileleri mahkeme salonuna almamak için yapılan baskılara yer verilmiş. Vali ile CHP Milletvekili Özgür Özel'in konuşmasının da bulunduğu belgeselde, 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma'da geride kalan ailelerin protesto gösterileri ve anlatımlarıyla devam ediyor,

TV 10 moderatörü Zeynel Gül'ün girişimi ile düzenlenen "Son Nefes" belgeseli öncesi,  "Komşu müzik grubu" üyelerinin de direniş ve özgürlük şarkılarından bir demet sunum yapacakları kaydedildi. 
......................................................................................................................
KAMİL KARTAL VE İSMAİL ÇOLAK HAKKINDA KISA BİLGİ

Kamil Kartal: Artvin doğumlu, Soma’da yaşıyor. Sosyal Haklar Derneği Ege Bölge Sorumlusu. Maden elektrik işçisi, uzun yıllar sendikacılık yaptı. 12 Eylül Darbesi'nden önce Maden-İş'te ve Genel-İş'te temsilciydi. Bağımsız Genel Hizmet-İş kurucularından.

İsmail Çolak Soma – Kozluören köyü doğumlu, Soma’da yaşıyor. Maden emeklisi. Soma katliamı sonrası ölen 301 işçinin ailelerini, Soma Sosyal Haklar Derneği öncülüğünde bir araya getirmeye ve ailelerin hakları için mücadele ediyor. Ayrıca, hem Kamil Kartal hem İsmail Çolak Kolin şirketinin Yirca köyüne yapamadığı, Kayrakaltı köyüne yapmaya başladığı Termik Santrali için yok edilen doğaya karşı mücadele veriyorlar.