Sol Parti Meclis Grubu eski başkanı Sahra Wagenknecht, partisinin yönelimini sert bir dille eleştirdi.

Hemen her dönem ülkenin en çok izlenen tanınmış TV kanallarının vazgeçilmez konuğu olan Wagenknect, 2019'un Kasım ayında korona salgını öncesi Insa Enstitüsü tarafından yapılan bir anket sonucu, Almanya'nın en sevilen politikacıları sırasında başbakan Angela Merkel'in önünde seçildi. 

Yaklaşık 30 yıllık bir siyasetçi olan Wagenknecht, Komünist Platform temsilciliği, Sol Parti eski Genel Başkan yardımcılığı, daha sonra ise Sol Parti Meclis Grubu başkanı ve şimdi ise federal parlamentoda Sol Parti'nin sıradan bir milletvekili olarak bulunmaktadır.

Wagenknecht, watson haber ağına verdiği demeçte Sol Parti'yi (Die Linke) eleştirmekten geri durmadı. Eleştiriniz ile parti çizgisinden uzaklaşmıyor musunuz? şeklindeki bir soru üzerine; "Partiye yabancılaşmıyorum, tersine, bence yanlış gittiğine ve seçmenlerimizi kaybetmemize sebep olan şeyleri eleştiriyorum" dedi.

Wagenknecht, “Tıpkı Avrupa'daki diğer birçok sol partiler gibi, giderek, daha çok bir akademik parti haline geldik" dedi.

Wagenknecht sizlerini şu şekilde sürdürdü:

“Parti yönetimimizin, öncelikli olarak büyük şehirlerdeki öğrencilere ve akademik eğitim almış kişilere yönelik bir konumlanışı ve buna uygun bir dili mevcut. Sol partiler, esasta sosyal bakımdan dezavantajlı olanları desteklemek için çabalarlar: Yani, ağır ve genellikle daha az haz duyulan işlerde çalışan, küçük servetleri varsa, bunun için savaşmak zorunda kalan insanlar için.”

Wagenknecht, kendi siyasi geleceği hakkında ise şunları söyledi: “Federal Meclis Parlamento Grubu’nun bir üyesiyim ve Kuzey Ren Westfalya eyalet kurulumuz isterse, yine Kuzey Ren Westfalya eyalet listesinde yer alacağım.”

"İKLİMİN KORUNMASI ELİT BİR MESELE OLARAK KALMAMALIDIR"

Wagenknecht, İklim Koruma Hareketi Fridays for Future’e; sosyal bakımdan daha dezavantajlı olan insanlara yoğunlaşma çağrısı yaptı: “Her cuma günü, lise ve üniversitelerde ‘Fridays For Future-Gelecek İçin’ gerçekleşti. Ancak bu, ortaokul ve meslek okullarında neredeyse hiç gerçekleşemedi. Katılım sağlayan gençlerin çoğu orta sınıfın üst tabakasından geliyordu. İklimin korunması elit bir mesele olarak kalmamalıdır.”

PARTİ İÇİ TARTIŞMALAR SONUCU TEKRAR ADAY OLMADI

Wagenknecht, 2019’da yaşanan ve uzun süren göç politikaları vb. gündemli parti içi tartışmaların yanısıra, kendi sağlık problemleri nedeniyle de tekrar Parlamento Grup Başkanlığı’na aday olmaktan vazgeçmişti.