Alman Birinci Televizyonu’nda (ARD) yayınlanan ‘Günün Konuları’ programına bir demeç veren Kuleba, “Almanya, hem bu savaşı hem de Putin’i durdurma kapasitesine sahip” dedi.

"Hasbonkör" adlı oyun seyirciyle buluşmaya hazır "Hasbonkör" adlı oyun seyirciyle buluşmaya hazır

Almanya’nın daha önceki dönemlerde sürdürdüğü politikanın iflas ettiğini söyleyen Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, “Geçmişte Berlin, Kiev’e hep Rusya’nın gözüyle ve Moskova ile ilişkiler ışığında baktı. Ama Almanya’nın artık tutumunu değiştirdiğini görüyoruz. Almanya bu tutumunu önceden değiştirmiş olsaydı, bu savaşı engelleyebilirdik” dedi. Geçmişe değil, geleceğe bakıp birlikte hareket edilmesini isteyen Kuleba, Ukrayna’nın kendisini savunabilmesi için Almanya’nın gerekli silahları vermesi taleplerini de yineledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in istenmeyen ziyaretiyle ilgili olarak da Savaş dönemlerinde protokollerin bazen gereken şekilde değerlendirilemediğine işaret ederken, bundan üzüntü duyduğunu söyledi.

Steinmeier’in devletin sembolü olduğunu ve Almanya’ya hak ettiği saygının gösterildiğini belirtirken, cumhurbaşkanılığı makamına saygı duyduğunu da özellikle vurguladı. Dmitri Kuleba, bu savaşı Ukraynalıların hayatlarıyla ödediğini belirtirken, Ukrayna’ya silah yardımında bulunulması için Alman politikacılara hızlı karar verme ricasında bulundu.