Almanya'nın Yukarı Bavyera bölgesinde bulunan Waldkraiburg kentinde "Türklerden nefret ettiği için" Türklere ait iş yerlerine saldırı düzenlediğini itiraf eden zanlı ile ilgili soruşturmayı Federal Başsavcılık üstlendi.

Türk kökenli olan 25 yaşındaki Alman vatandaşı zanlı, Waldkraiburg'da bir Türk marketine yanıcı madde atarak altı kişinin yaralanmasına ve milyonlarca euroluk hasara neden olmuştu. Zanlı ayrıca yine Türklere ait bir kuaför salonu, bir pizza dükkanı ve kebapçının camlarını kırarak saldırı düzenlemekle suçlanıyor.

8 Mayıs'ta tutuklanan Muharrem M. sorgusu sırasında Türklere ait iş yerlerine saldırı düzenlediğini itiraf etmiş, radikal İslamcı IŞİD terör örgütüne sempati duyduğunu söylemişti.

Ancak Spiegel dergisi, Federal Başsavcılığın zanlı hakkında devlete karşı ağır şiddet eylemi hazırlığında olduğu şüphesiyle de soruşturma yürüttüğünü bildirdi. Federal Başsavcılık sözcüsü, Spiegel'in haberini doğrulayarak zanlının işyerlerine yönelik patlayıcı ve bombalı saldırı planladığından şüphelenildiğini bildirdi. 

Waldkraiburg'a tren yolculuğu sırasında yapılan bir kontrol sırasında tesadüfen yakalanan zanlının yanında patlatılmaya hazır 23 adet el yapımı boru tipi bomba, evinde yapılan aramalarda da bir tabanca ile bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirilmişti.