TELEGRAPH: TÜRKİYE'DE TERÖR: 9 KİŞİ ÖLDÜ, AMERİKAN KONSOLOSLUĞU'NA SALDIRI DÜZENLENDİ


Türkiye son haftaların en kanlı günlerinden birini yaşadı. Kürt isyancılar ülkenin çeşitli yerlerinde ölümle sonuçlanan saldırılar düzenledi. Meydana gelen olaylarda toplam 9 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı

 

BBC: İSTANBUL VE ŞIRNAK'TA ÖLDÜRÜCÜ ŞİDDET


Türkiye'deki farklı yerlerde meydana gelen patlamalarda 6 emniyet mensubunun öldürülmesi hükümet ile Kürt militanlar arasındaki tansiyonu yükseltiyor. 
Şırnak'ta dört polis memuru yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybederken İstanbul'daki Amerikan Konsolosluğu'na yapılan saldırılarda bir polis hayatını kaybetti.

 

FİNANCİAL TİMES: İSTANBUL VE TÜRKİYE'NİN GÜNEYDOĞUSU ÖLÜMCÜL SALDIRILARLA KARŞI KARŞIYA


Aralarında beş polis memuru ve bir askerin bulunduğu toplam sekiz kişi pazartesi günü Türkiye'nin güneydoğusu ve İstanbul'da meydana gelen patlamalarda hayatını kaybetti.

 

GUARDİAN: İKİ MARKSİST KADIN İSTANBUL'DAKİ ABD KONSOLOSLUĞU'NA ATEŞ AÇTI


Yasadışı Marksist örgüt üyesi iki kadın pazartesi günü İstanbul'daki ABD Konsolosluğu'na ateş açtı. Bu olay, Türkiye'nin IŞİD'e yönelik askeri müdahale kararının arkasından gelen saldırı dalgasının sonuncu olarak gerçekleşti

 

DAİLY EXPRESS: TÜRKİYE SALDIRI ALTINDA


Türkiye'de dün meydana gelen ve polisi hedef alan saldırılar düzenlendi. Saldırılarda sekiz kişi hayatını kaybetti. Söz konusu saldırılar, Türkiye'nin birkaç hafta önce IŞİD ve Irak'taki Kürtlere yönelik eş zamanlı yaptığı saldırıların ardından yaşandı

 

CNN: İSTANBUL'DAKİ POLİS İSTASYONU'NA YAPILAN SALDIRIDA 10 KİŞİ YARALANDI


Pazartesi günü erken saatlerde İstanbul'un Sultanbeyli ilçesindeki polis karakoluna yapılan saldırıda bir kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Aynı gün İstanbul'daki ABD Konsolosluğu'na iki kadın terörist ateş açtı

 

NEW YORK TİMES: İSTANBUL'DAKİ ABD KONSOLOSLUĞU'NDA SİLAHLI ÇATIŞMA


Türkiye'deki şiddet, hükümetin IŞİD'e yönelik operasyon yapmasının ardından giderek arttı. Saldırganlar dün, ABD Konsolosluğu'na ateş açtı. 
Pazartesi günü Türkiye'de meydana gelen dört saldırıdan hiçbirinin IŞİD ile ilişkisini olup olmadığı belirtilmedi. Onun yerine saldırıyı üstlenen DHKPC ile PKK suçlandı.

 

Tribüne de Geneve gazetesinin internet sayfasında, “İstanbul’da bir dizi saldırı ve ölü” başlığı ile verdiği haberde gazete Pazartesi sabahı ülkenin saldırılarla sarsıldığını ifade etti.

 

Sultanbeyli’deki polis karakoluna saldırı ve ABD konsolosluğuna yapılan silahlı saldırıya geniş yer veren gazete, ülkenin doğusundan gelen ölüm haberlerinin de her geçen gün arttığına dikkat çekti. Hükümetin kurulamamasına da dikkat çeken gazete “Türkiye’de hala hükümetin kurulamaması da ülkedeki gerginliği arttırmaktadır” ifadelerini kullandı.