Aykırı İşler Tiyatro ve Sanat Grubu kurucusu Bülent Taş, "Türkiye'ye girişi sakıncalı" gerekçesi ile iki gündür gözaltında tutulduğu İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki "İnad Odası'ndan Almanya'ya geri gönderildi.

Eşi ve üç çocuğu ile birlikte üç hafta süreli tatil için İzmir üzerinden doğum yeri Kars'a gitmek isteyen Alman vatandaşı ve mizah yazarı Bülent Taş'ın, dün akşam saat 16:00 sularında Almanya'dan gelen uçaktan inişinde gözaltına alınarak üzerindeki akıllı telefonuna bir süre el konulduğu açıklandı. Gözetimde tutulduğu sırada yanında bulunan güvenlik görevlilerince geçmiş süreçte yaptığı sosyal medya paylaşımlarına bakılan Taş'a, 2016 yılında ve sonrasında yapımcılığını üstlendiği Cannes Film Festivali'ne katılan, Egeli zeytin üreticilerinin mücadelesini anlatan Eleia ile Ekmek Bankası isimli kısa filmleri hakkında çeşitli sorular soruldu.

Google'de biyografisi ve kendisi ile ilgili bilgilerin araştırıldığını açıklayan Bülent Taş, havalimanındaki başka bir bölümde tutulan üç çocuğu ve eşiyle birlikte bugün saat 17:00'ye doğru kendisine verilen "Türkiye'ye girişi sakıncalı" yazısı ile İzmir-Münih uçağına bindilerek Almanya'ya geri gönderildi.

Uçak masraflarının kendisi tarafından karşılanacağı belirtilen Taş'ın, Almanya Büyükelçliği görevlisi tarafından aranarak kendisine yardımcı olunacağı konusunda bilgiler sunulduğu belirtildi. 

En son Avrupa Postası'na kısa metrajlı filmi Ekmek Bankası ile ilgili bir röportaj veren tiyatro sanatçısı ve mizah yazarı Bülent Taş'a, hangi gazetelere ne türden röportajlar verdiği ve açıklamalar yaptığı şeklinde sorularının sorulduğu aktarıldı.

BÜLENT TAŞ KİMDİR?

15 yıldır Hamburg'da yaşayan 1975 doğumlu olan Bülent Taş, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde gazetecilik okudu. Mizah ve tiyatro yazarlığı yaptı. Gırgır, Özgür Politika, Günlük, Eurocanlar gibi süreli yayınlarda katkılarda bulundu. ProTEST YAYIN (Mizah yazıları 2011) ve Maviydim, Gerildim (şiir, 2002) adlı kitapları yayınladı.