Avrupa Sürgünler Meclisi: İnterpol zulmü devam ediyor

Mehmet Sarar hakkında, Türkiye’nin talebiyle uluslararası yakalama kararı olduğu ve İnterpol tarafından arandığı gerekçesiyle Fransa'dan Almanya'ya geçerken Almanya polisi tarafından gözaltına alındığı açıklandı.

26 Aralık'ta Paris'ten Almanya'ya geçerken, gözaltına alınan Mehmet Sarar'ın hala serberst bırakılmadığına dikkat çeken yakınları, Sarar'ın 2011 yılından beri Fransa'da politik sığınmacı olduğunu, Türkiye'de ise siyasi düşüncelerinden dolayı 10 yıl hapis yattığını ve  bugün hala hakkında müebbet hapis cezası bulunduğunu belirtti.

Almanya polisinin Mehmet Sarar'ı 'İnterpol aranması var' gerekçesiyle gözaltına alındığı belirtilirken, Fransa, Almanya ve İsviçre sınırındaki Lörrach kentinde çıkarıldığı nöbetçi mahkemenin karar yetkisinin olmaması sebebiyle ikinci mahkemeye kadar Freiburg cezaevine nakledildiği öğrenildi.

Avrupa Sürgünler Meclisi imzalı bir açıklamada ise,  "İnterpol tutuklamalarıyla özgürlükleri kısıtlanan tüm sürgünler üzerindeki baskı ve kuşatmaya son verilmesini talep ediyor ve tutuklamaları kınıyoruz. Mehmet Saral derhal serbest bırakılmalıdır" ifadelerine yer verildi.

MEHMET SARAL KİMDİR?

Türkiye’de 10 yıl boyunca tutsaklık yaşayan ve 300 günlük ölüm orucunun ardından Wernicke Korsakoff sendormuna yakalanan Mehmet Sarar, 2011’den beri Fransa’da sürgünde yaşıyor, inşaat işçiliği yapıyor ve Fransa’daki politik mücadelenin içinde, Grev ve Direnişlerle Dayanışma Komitesi’nde mücadele veriyordu.

Mehmet Sarar’ın tutuklanmasına ilişkin açıklama yapan GDDK Fransa (Grev ve Direnişlerle Dayanışma Komitesi), Sarar’ın göçmen işçiler içerisinde çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.