Hannover'deki Türk Toplumu bürosunda bir araya gelen dernek temsilcileri adına yapılan Türkçe ve Almanca ortak açıklamada şöyle denildi:

Irkçı Partilerin Parlamento dışında kalmaları İçin Sandığa Gidiyoruz!

Aşağı Saksonya Eyaletinde değişik alanlarda çalışmalarını yürütmekte olan, aşağıda isimleri bulunan biz Türk Dernekleri olarak, 24 Eylül 2017 tarihinde yapılacak Federal Parlamento Seçimlerinde seçme hakkımızı sandığa gidip; yükselmekte olan ırkçı partilere oy vermeme yönünde kullanarak demokrasiye olan katkımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Biz Türk Dernekleri olarak, aşırı sağcı partilerin parlamentoya girememelerini, giderek daha da etkisiz konuma gelebilmelerini ve demokrasinin güçlenmesini ancak seçimlere yüksek bir katılımla sağlayabileceğimizin bilincindeyiz. Fırsat eşitliğinin ve katılımcılığın sağlandığı, çok dilliliğin ve eşit hakların yaşama geçtiği bir Almanya’yı hedefleyen ve bu temelde çalışmalarımızı sürdüren Türk Dernekleri olarak:

Siyasi partilere çağrımız;

ÇOK KÜLTÜRLÜ BİR ALMANYA İÇİN

• Eşit hakların sağlandığı, ayrımcılığın, ırkçılığın olmadığı, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla herkese eşit işlediği bir Almanya için uğraş veriniz!
• Başta eğitim olmak üzere, yaşamın her alanında fırsat eşitliğinin sağlandığı, çok kültürlülüğün kabul gördüğü bir Almanya için uğraş veriniz!
• Almanya’da yaşayan herkesin yarınlarından, can ve mal güvenliğinden endişe duymadan yaşayacak bir Almanya için uğraş veriniz!

Seçmenlere çağrımız:

IRKÇI PARTİLERE OY YOK

• Irkçı partilerin parlamentoya girmeleri durumunda var olan huzur ve barış ortamı bozulacaktır.
• Yarınlarımızı zindana çevirecek, her günümüzü endişeyle geçireceğimiz bir Almanya’nın oluşmaması için sandığa gidip, ırkçı partilerin dışındaki partilere oyumuzu kullanmalıyız.

24 EYLÜL’DE SANDIKTA BULUŞALIM!

BASIN AÇIKLAMASINA DESTEK VEREN DERNEKLER


Basın açıklamasına şu derneklerden temsilciler katıldı: Aşağı Saksonya Türk Toplumu, (TGN), Aşağı Saksonya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FöTEV Nds), Aşağı Saksonya Atatürkçü Düşünce Derneği (AS ADD), Aşağı Saksonya Türk Öğretmenler Birliği (ASTÖB), Avrupa Türk demokratlar Birliği Hannover (UETD), Karadeniz Kültür Derneği, Can Arkadaş, UMUT Hannover.

Wir gehen wählen: Unsere Stimme gegen Rechtspopulisten und für Demokratie!

Wir gehen am 24. September 2017 zur Bundestagswahl, weil wir für Demokratie, Chancengleichheit, Gleichberechtigung und ein friedliches Zusammenleben stehen!

Es gilt gemeinsam zu verhindern, dass die Rechtspopulisten in den Bundestag einziehen. Nur wenn wir an den Wahlen teilnehmen, werden wir dies mit unseren Stimmen verhindern können. Denn die beste und wirksamste Maßnahme zur Bekämpfung des Rassismus ist die Beteiligung an den Wahlen. Durch höhere Wahlbeteiligung ist es möglich, die Rechtspopulisten demokratisch zurückzudrängen und ein Zeichen für die Demokratie zu setzen.

Wir wollen:

  • Keine Rechtspopulisten im Bundestag!
  • Ein friedliches und gleichberechtigtes Miteinander!
  • Gleiche Bildungschancen für alle!

Wir fordern die Politik auf:

Schafft Strukturen für ein besseres, gleichberechtigtes Zusammenleben aller Menschen in unserer Gesellschaft!

Wir fordern die Wählerinnen und Wähler mit türkischen Wurzeln auf:

Mischt euch ein und macht von eurem Wahlrecht Gebrauch! Beteiligt euch an der Bundestagswahl am 24. September!

Gemeinsame Erklärung der Vereine:

- Türkische Gemeinde in Niedersachsen e.V
- Union Europäisch-Türkischer Demokraten Niedersachsen
- Föderation Türkischer Elternvereine in Niedersachsen
- Türkischer Lehrerinnen- und Lehrerbund in Niedersachsen
- Verein zur Förderung der Ideen Atatürks e.V.
- Türkischer Elternverein Lehrte
- Umut e.V.
- Schwarzmeer Kulturverein Hannover
- Can Arkadas Verein