Marta Albertini’nin, İsviçre’nin ünlü kayak merkezi Crans-Montana yakınlarındaki Lens köyünde sahibi olduğu bir apartman dairesinde artık Ukraynalı Anastasia Sheludko ve annesi yaşıyor.

Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası yürürlüğe giriyor Almanya'da Çifte Vatandaşlık Yasası yürürlüğe giriyor

Lens köyü dışında bir dağ evinde yaşayan Albertini, yine köyün içinde bir süre önce satın aldığı apartman dairesinde kendilerini toparlayana kadar 24 yaşındaki Ukraynalı genç kızı ve annesini ağırlayacak.

Euronews'in aktardığı habere göre, Fransız Haber Ajansı’na (AFP) konuşan Albertini, Rus işgalinin başlamasının ardından Ukraynalı mülteciler için bir şeyler yapmak ihtiyacı hissettiğini belirterek, “bu tamamen içgüdüsel bir duyguydu” dedi.

Tolstoy’un kendisinin de 1850’li yıllarda Kırım Savaşı ve of Sivastopol kuşatmasını yaşadığını hatırlatan Albertini, dedem şimdi olup bitenleri görseydi perişan olurdu.” dedi.

Albertini, kendisinin de Tolstoy sülalesinden gelip Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin’e mektup göndererek savaşa karşı olduğunu belirten aile üyelerinden biri olduğunu söyledi.

“Bütün aile üyeleri olarak şu anda işlenen dehşetlere, masum bir ülkenin işgaline karşıyız. Bizim için sesimizi duyurmak önemliydi” diyen Albertini, savaşın etkilerini kendisini çok sarstığını ekleyerek, “Avrupa, dünya bu savaştan sonra eskisi gibi olmayacak." ifadesini kullandı.

İsviçre’ye bir kaç yıl önce gelip yerleşmeden önce Fransa ve İtalya’da yaşayan Albertini, geçen yıl üç nesil Tolstoy kadınlarını anlatan bir kitap yayınlamıştı.