Yeşiller Partisi 'nin Güçlü'ye "milletvekilliği adaylığını geri çek" çağrısından sonra yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında TGH Başkanı Güçlü, gelişmelerden sorumlu olarak eleştirilerek iki Y.K.üyesi bundan dolayı protesto mahiyetinde istifa dilekçesini verdi. Ertesi günü de iki ayrı yönetim kurulu üyesi daha istifa dilekçesi vererek Güçlü'ye "Siyasetin Gölgesinde TGH yönetilemez" eleştirisinde bulundular.

Erkan Erçin, Murat Kaplan ve Canan Yıldırım'dan sonra, TGH Başkan Yardımcısı Coşkun Coştur bugün akşam üstü (28.01.2015) basına yaptığı bir açıklamayla Nebahat Güçlü'nün ben merkezci davranış sergileyen tutumuna karşı ciddi suçlamalarda bulundu. Böylece TGH'daki dokuz Yönetim Kurulu üyesinden dördü istifa etmiş oldu. TGH'nın bu durumda en kısa süre içerisinde Genel Kurul'a giderek yeni başkan adayını belirlemesi bekleniyor.

İşte Coşkun Coştur'un o açıklaması:

SİYASETİN GÖLGESİNDE TGH YÖNETİLEMEZ

Hamburg Türk Toplumu yönetiminde bir dönemdir birlikte görev yaptığımız Başkan Nebahat Güçlü'nün Yeşiller Milletvekili Adayı sıfatıyla katıldığı Şölen'in yankıları, hem parti yönetimi hem de kamuoyu nezdinde ne yazık ki hiç de arzu edilmeyen noktalara tırmanmış ve dolayısıyla da kamu yararına çalışan partiler üstü bir çatı derneği hüviyetindeki TGH'daki Başkanlık konumunu da tartışmalı hale getirmiştir.

Sayın Güçlü'nün o toplantıya katılmasının doğru veya yanlışlığını mesele yapmadan, konunun günlerdir gazete, radyo ve TV'lere olumsuz şekilde yanımasıyla birlikte TGH adının da yıpratılmak istenmesi, bence işin temel noktasını teşkil etmektedir.

Bir önceki dönem ayni ilke ve prensiplerden dolayi karşı çıktığım ve mücadele ettiğim anlayış, kişilerin kendi siyasi emelllerine TGH'yi kurumsal olarak alet etmemek anlayışı maalesef sayın Nebahat Güçlü tarafından devam ettirilmiştir. Halbuki, TGH olarak yaptığımız tüzük kurultayında bu istismarı önlemek için kati karar alınmıştır.

Aceleci, konseptsiz, danışmasız bir şekilde tek başına hareket eden Başkan Güçlü, her vesile ile Siyasi ve Başkanlık kimliğini aynı anda kullanmıştır. Kendi başarısına giden her yolu mübah gören ilkesiz tavır ve davranışlarını her vesile ile sürdüren Sayın Güçlü'lün, bu son olaydan sonra artık TGH Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla görev yapmasının, derneğimizin faaliyetlerini de olumsuz yönde etkileyeceğine inanarak Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibarı ile istifa ettiğimi üzüntüyle belirtiyorum.

TGH Başkan Yardımcısı Coşkun Coştur / Hamburg, 28.01.2015