160 delege ile Frankfurt'ta olağanüstü kurultaya gidecek Almanya Türk Toplumu (TGD) derneğinde, gündemin en önemli maddesinin Kenan Kolat'a istifa çağrısının yapılacağı kaydedildi.

BERLİN BRANDENBURG TÜRK TOPLUMU: KENAN KOLAT İSTİFA ETSİN

Berliner Zeitung'un haberine göre Berlin Brandenburg Türk Toplumu üyeleri, kurultay öncesi yaptıkları açıklamada, Kenan Kolat’ın “Verbandes für interkulturelle Wohlfahrtspflege, Empowerment und Diversity” adlı çatı derneğinin sözcülüğü görevinden ayrılması istendi. 



30  binden fazla üyesi, 11'i eyalet düzeyinde ve 9'ı da yerel konu (mesleki, ticari vb.) olan 20 derneği temsilen 160 delege ile kurultaya gidecek olan TGD’nin bugünkü genel kurul toplantısında, çatı derneğine 7 yıl başkanlık yapmış Kenan Kolat’la ilgili alınacak kararın gündeme damgasını vuracağı kaydedildi.


SAĞLIK PROBLEMLERİ GEREKÇESİYLE İSTİFA ETMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl "sağlık problemleri nedeniyle" TGD başkanlığından istifa eden ve dört hafta sonra ise TGD delegesi olarak 11 derneğin üyesi olduğu "Kültürlerarası refah" adlı çatı derneği sözcülüğü görevine seçilen Kolat'a, tepkilerin ardı arkası kesilmiyor.

DERNEK HESABINDAN GİZLİ ÇEKİLEN PARA TEPKİLERE YOL AÇTI

Berlin Eyalet Başbakan vekili Dilek Kolat'ın eşi Kenan Kolat'ın TGD hesabından 12 bin 940 Euro alarak özel harcamaları için kullandığı açığa çıkmıştı. Edinilen bilgiye göre tepkilerin ardında, Kenan Kolat’ın Mart 2012 ila Eylül 2013 tarihleri arasında birçok kez dernek kasasından 200 ila 1000 Euro arasında değişen meblağları kendi kişisel kullanımı için almasının yattığı açıklandı. Bu davranışını kendi ihbar ettiği ve çektiği parayı geri ödediği için Berlin Savcılığı tarafından soruşturmaya gerek kalmadığı basına yansımıştı.  

4 Aralık tarihinde Berlin Senatosu'nun himayesinde 20. kuruluş yıldönümüne hazırlanan TGD'de, olağanüstü kurultayın sadece bir gün süreceği açıklandı.