'Terör örgütü propagandası yaptığı' iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Ahmet Şık'ın tutuklanmasına sosyal medyada tepkiler gelmeye devam ediyor. Çağlayan Adliyesi'nin önünden yapılan Periscope canlı yayınında konuşan Şık'ın avukatlarından Can Atalay, "Ahmet Şık gazetecidir. Savcılıkta kendisine yöneltildiği söylenen soruları bu nedenle yanıtlamadı. 5 yıl önce söylediklerini yinelemekle yetindi. 5 yıl önce Fethullah Gülen'in F'sini söylemekten korkanlar bugün Ahmet Şık'ın Feto propagandası yaptığını söylemeye cüret etmişlerdir. Bunun kabul edilebilir bir yanı yoktur" dedi.

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ahmet Şık'ın gazetecilik yaptığı için tutuklandığını söyledi.

Periscope yayınında da konuşan CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise  "2016 kara bir yıl oldu. Şimdi maalesef Ahmet'i kelepçeli cezaevine gönderdik. 25 yıl avukatlık yaptım ama bir şahsın üç ayrı terör örgütünün propagandasını yapmaktan tutuklandığını ilk defa görüyorum. Tamamen hukuksuz bir karar" dedi.

Şık'ın tutuklama kararının ardından sosyal medyada ilk tepkilerden biri, Şık'la aynı dönemde cezaevinde bulunan gazeteci Nedim Şener'den geldi. Şener "Gazeteci tutuklandı" dedi.

Gazeteci-yazar Ruşen Çakır "Ahmet'i yine tutuklamışlar. Beş yılda değişen pek bir şey yok. Varsa da daha kötüye doğru..." paylaşımında bulundu.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre savcı sorgusunda Şık'a Twitter hesabından yaptığı, 'Tahir Elçi'yi tutuklamak yerine katletmeyi tercih ettiler. Katil sürüsü bir mafyasınız', 'Devleti mafyalaştıranların, suçlarının soruşturulmasını engellemek için savaş çıkardığına inananlar bomba patlatacağına neden inanmaz', 'Geçmişte Kürt meselesindeki en şahin şiddet uygulamalarının bir aktörü olan Ağar o dönemde soruna siyasi çözüm söylemiyle sahne almıştı',  'Katil devlettir deyince bozuluyorsunuz', 'Suikastçinin Nusra'cı değil FETÖ'cü olduğunu kanıtlama gayretindeki iktidar ve yancıları katilin polis olduğu gerçeğini ne yapacaksınız' şeklindeki twitlerini sormuş ve Ahmet Şık'a attığı twitlerin, "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 301'inci maddesindeki düzenlemeye göre "Türkiye Cumhuriyetini, Yargı Organlarını, Askeri ve Emniyet Teşkilatını Alenen Aşağılama" suçu kapsamında değerlendirildiğini belirtmişti. (DW)