Hükümet medyasında bir süredir Öcalan ile görüşüleceği iddiaları yer alırken ilk açıklama Taraf gazetesinden geldi.

Öcalan'ın "Hendek savaşları ile sivil halkın hayatını tehlikeye attı. Halk da bunları gördü ve PKK’nın hendek stratejisine destek vermedi. Bu aşamada benim devreye girmem bir şey ifade etmez” dediği aktarıldı.


Hüseyin Özay’ın Hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Öcalan’ın hem devleti hem de PKK’yı eleştirdiği iddia edildi.

İşte Taraf'taki o haber:

HALK DESTEK VERMELİ HÜKÜMET

Kaynaklarından edinilen bilgiye göre, “Bu aşamada benim devreye girmem bir şey ifade etmez” dediği öne sürülen Öcalan, PKK’nın şehirlerde başlattığı hendek savaşlarına halkın destek vermediğine dikkat çekti. Öcalan’ın “Halkın destek vermediği hiçbir savaş kazanılmaz” yorumunda bulunduğu ifade edildi.

ŞU AŞAMADA DOĞRU DEĞİL

Öcalan’ın “PKK bölgedeki gelişmeleri yanlış okudu. Uluslararası güçlerin savaşına alet oldu. Ve hendek savaşları ile sivil halkın hayatını tehlikeye attı. Halk da bunları gördü ve PKK’nın hendek stratejisine destek vermedi. Bu aşamada benim devreye girmem bir şey ifade etmez” dediği aktarıldı.

Öcalan’ın “PKK bölgedeki gelişmeleri yanlış okudu. Uluslararası güçlerin savaşına alet oldu. Ve hendek savaşları ile sivil halkın hayatını tehlikeye attı. Halk da bunları gördü ve PKK’nın hendek stratejisine destek vermedi. Bu aşamada benim devreye girmem bir şey ifade etmez” dediği ileri sürüldü.