Göstericiler Svanemölle istasyonunda toplanarak, Türk Büyükelçiliği önüne yürüdü. Gösteri sırasında sadece bir polis arabası, göstericileri uzaktan izlerken, göstericilerin büyükelçilik binasının duvarlarına kadar yaklaşmasına izin verildi. 


Bazı göstericilerin elinde ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sakallı IŞİD militanını temsil eden fotomontaj resmini taşıdıkları görüldü.


Patlamada ölenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarda, barış ve demokrasi için verilen mücadele sırasında yapılan terör saldırısı kınandı, hükümetin izlediği politika eleştirildi. HDP Danimarka temsilcilerinden Cemal Özsaygın “Tüm dünyanın şahit olduğu kanlı bir saldırı oldu. Bu saldırıyı kınamak, protesto etmek için buradayız. Sorumlularını arıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kınaması yeterli değil. Biz onun tavrına alışkınız. Bugün kınıyor ama IŞİD’i destekleyen kişinin o olduğunu biliyoruz, umarız bu son olur” dedi.



Danimarka Kürt Toplumu Eş Başkanı Zeliha TitrekBu saldırı, Ortadoğu’da yaşayan halklar veya bizim için ilk değildir, son da olmayacaktır. IŞİD’i yaşatanlar, destekleyenlerin ve devletlerin eseridir bu patlama. Ama saldırıyı kınıyoruz artık gençlerin ölmesini istemiyoruz. Ümit ederiz, barış ve demokrasi bu saldırılara cevap olacaktır” dedi.

İsveç’ten katılan Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu Yönebu dönemde koalisyon görüşmeleri var ama hepsi aldatmacadır. Faşistler kan ve zulümden beslenirler. Bu saldırılar ilk değil, son da olmayacaktır. Tek başına iktidar olamayan hükümet ve başkan olamayan Cumhurbaşkanı her şeyi göze alacaktır. Şiddeti tırmandıracaklardır. Bugün insanım diyen, milliyeti, inancı ne olursa olsun her insan bu tür saldırıları kınar ve karşı çıkar”tim Kurulu Üyesi Zeynel Özen de yaptığı konuşmada, AKP iktidarının ayrıştırıcı politikalarını eleştirerek “ dedi. Yaklaşık 1 saat süren gösteri, olaysız bir şekilde son buldu