Avrupa arasında hava köprüsü olan SunExpress’in Almanya uçuşlarını Lufthansa havayollarının durdurma kararıyla ilgili Alman basınında çıkan haberleri SunExpress doğrulamadı.

SunExpress’ten yapılan açıklamada şirketin Almanya’daki SunExpress Deutschland adlı alt şirketini kapatma kararı aldıkları belirtildi. Bu kararla SunExpress’in Türkiye dışında Mısır, Tunus gibi Akdeniz ülkelerine destinasyonlarını durduracağı ve faaliyetlerini Türkiye üzerine yoğunlaştıracağı vurgulandı.

Alman basınında çıkan haberlerde Lufthansa’nın THY ile ortak kuruluşu SunExpress’in Almanya’dan uçuşlarını durdurma kararı aldığı haberleri yer almıştı. Lufthansa’nın kaynak olarak gösterildiği haberde, Şimdiye kadar rezervasyon yapan yolcuların doğrudan Eurowings ve diğer havayolu şirketlerine aktarılacağı, bin 200 çalışanla ise görüşmeler yapılacağı belirtildi.

SunExpress’in CEO’su Kownatzki, “Türkiye ile beraber daha büyüyeceğiz” dedi. Açıklamada şöyle denildi: Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yönetim kurulu çerçevesinde, Türkiye ve Türkiye’den yapılacak turistik uçuşların yanı sıra Türkiye odaklı iç hat hava ulaşımı üzerine yoğunlaşma kararı aldı.”