Stratejist Abdullah Çiftçi, koronavirüse ilişkin çok konuşulacak bir açıklama yaptı. Katıldığı bir canlı yayında konuşan Çiftçi, "Burada orkestra şefi Bill Gates'tir. O ne zaman derse virüs o zaman bitecek" dedi.

Beyaz TV'de ekranlara gelen 'Ne var ne yok?' programına katılan Abdullah Çiftçi, koronavirüsün arkasında Bill Gates olduğunu söyledi.

Abdullah Çiftçi, koronavirüste en kritik kişinin Microsoft'un kurucusu Bill Gates olduğunu belirterek, "Burada orkestra şefi Bill Gates'tir. O ne zaman derse virüs o zaman bitecek. Bunun dışında aşı, ilaç, mutasyon olabilir. ABD'de bu alanda çok yetkin bilim adamları var. Şu an mesela ABD ile DSÖ arasında bir gerilim var. Bunu iyi okumak lazım. 'Dünyaya bir reset atıp yeni bir dönem başlatacaklar' diyordum. Şu anda herkes bunu konuşuyor. Virüs ortaya ilk çıktığında herkes bunu ABD'nin yaptığını söylüyordu. Ben ise bunun bir ulus devleti tarafından yapılamayacağını söyledim. Ancak bir akıl tarafındna şu an ülkelere dijital bir operasyon yapılıyor. Her şey online üzerinden yapılıyor. Mesela kağıt paraları kaldırmak isteyen bir kesim vardı. Şu an kağıt parası üzerinde bir virüs algısı var. Şu an görüyorsunuz her şey internet üzerinden yapılıyor. Bill Gates'in çalışmalarını anlatmıştık. Kendisi daha önce, hem dijital kimlik diyen hem dijital aşı gelilştiren bir de nüfusun azalmasını öneren kişidir" dedi.