Başkent Berlin'de kimliği belirsiz kişiler tarafından, Steglitz-Zehlendorf'taki Yeşiller'in ve SPD'nin farklı semtlerde bulunan dört ayrı ofisinin camlarına "savaş çığırtkanları" (Kriegstreiber) yazıldı. 

Rusya'nın Ukrayna'ya 24 Şubat'ta başlattığı saldırısından sonra Almanya, Ukrayna'ya çeşitli kereler silah tedarik etti. Buna Sosyal Demokrat Şansölye Olaf Scholz liderliğindeki trafik ışığı koalisyonu karar verdi. Yeşil koalisyon ortağı da defalarca bunun için kampanya yürüttü.

Duvarlara ve camlara "savaş çığırtkanları" yazıldı

Dün sabah saat 9'a doğru Yeşil Milletvekili Benedikt Lux ve Federal Parlamento üyesi Nina Stahr'ın Schildhornstrasse'deki ofisinin duvarına ve camlarına ' Savaş çığırtkanları' yazıldı.

Kılıçdaroğlu: ‘Partimin bütün adaylarına desteğim tamdır’ Kılıçdaroğlu: ‘Partimin bütün adaylarına desteğim tamdır’

Ofisinin camlarına 'Savaş çığırtkanları' yazılan SPD milletvekili Stüwe, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla tepki gösterdi. Stüwe, Twitter'da "Putin şu anda agresif bir savaş yürütüyor, SPD değil. Savaş ve barışla ilgili herhangi bir soruyu tartışmaya her zaman hazırım. Ama camlar bunun için olabilecek en kötü yer." ifadelerini kullandı.

Berlin merkezli Tagesspiegel'de yer alan habere göre, SPD Milletvekili Mirjam Golm'un Thaliaweg'de bulunan ofisi ile SPD milletvekili ve Steglitz-Zehlendorf ilçe başkanı Ruppert Stüwe'nin Moltkestrasse'deki seçim bürosuna ve evinin duvarına da "savaş çığırtkanı" içerikli yazılar yazıldığı kaydedildi.