Almanya'da Saksonya Eyaleti’nin SPD’li Uyum Bakanı Petra Köpping, mültecilere ve yabancılara karşı düşmanca tutumu nedeniyle eyalet halkının tutumundan çoğu kez utanç duyduğunu söyledi.

Saksonya Eyaletindeki Meißen, Böhlen, Lunzenau ve Dresden şehirlerinde son altı ay içinde mülteci kamplarına karşı yapılan saldırılarda ciddi bir artış yaşandığına dikkat çekti. Köpping, bu yılın Temmuz ayı içinde yaşanan mülteci karşıtı olayların sayısının 2014 yılı içindeki eyaletteki tüm saldırılardan daha fazla olduğunu açıkladı.

Almanya'da haftalık yayınlanan Die Zeit gazetesine konuşan Köpping, etkin bir Facebook kullanıcısı olduğunu bildirerek, burada okuduğu yorumlardan irkildiğini ve okuduklarından sarsıldığını, hatta sık sık kafasını sallamak durumunda kaldığını söyledi.


“MÜLTECİLER KARŞI KİN BESLENİYOR”

Bakan Köpping, “Bu kadar yabancı düşmanı ve insanı aşağılayan bu ifadelerin nasıl oluştuğunu bilemiyorum” yorumunu yaparken, çoğu Saksonya halkının mültecilere karşı tutumunun çok ürkütücü olduğunu belirtti. Köpping, “Saksonya’da mültecilere karşı açık bir kin beslendiğini de yaşıyoruz. Bunun da açıkça söylenmesi gerekiyor” şeklinde görüş belirtti.

“İŞLEMLERİ ÇABUKLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Haberde eyalette çok sayıda kişinin mültecileri tümüyle reddettiğini de dile getiren Bakan, eyaletin CDU’lu Başbakanı Stanislaw Tillich’in, Almanya’da kalma şansı zayıf olan mültecilerin bir yerde toplanmasına ilişkin açıklamasının yanlış anlaşıldığını savundu. Bakan, eyalet hükümetinin amacının mültecilerin işlemlerini çabuk sonuçlandırmak olduğunu söyledi.