İdlib operasyonun devam ettiği günlerde Sputnik'in Türkiye ekibinden iki gazeteci ve bir çevirmenin Ankara'daki evlerine geçen hafta önce bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Gazeteciler, saldırıyı şikayet için gittikleri karakolda haklarında soruşturma olduğu için gözaltına alındı. Ertesi günü ise Sputnik’in İstanbul ofisinde polis araması başlatıldı ve sitenin Genel Yayın Yönetmeni Mahir Boztepe gözaltına alındı. Gazeteciler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Edirne’de sınır hattında mültecilerin durumunu takip etmek için bulunan 20’ye yakın gazeteci "1. derece askeri bölgelerde izinsiz görüntü alınmasının yasak olması" gerekçesiyle gözaltına alınmalarının ardından serbest bırakıldı.

Yeniçağ gazetesi yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak, bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle bir çeşit "elektronik operasyonla" karşılaştı. Cep telefonlarına, e-posta adreslerine ve sosyal medya hesaplarına uzaktan erişen ve kim olduğu tespit edilemeyen kişiler gazetecilerin kişisel verilerini kopyaladı ve paylaşımlarını sildi. Libya'da hayatını kaybeden devlet görevlilerine ilişkin haber nedeniyle Cuma günü gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Ağırel, savcılığın itirazı üzerine İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Pazar günü yeniden tutuklandı. 

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, muhabir Hülya Kılınç ve Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan bir MİT mensubu ile ilgili haber nedeniyle, MİT kanunun 27'nci Maddesi kapsamında tutuklandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Odatv internet sitesine erişim engeli getirdi. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için sarfettiği sözler Yeni Şafak gazetesinde manşet olur ve herhangi bir işleme tabi tutulmazken, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un aynı sözlerine yer veren internet sitelerinin o haberlerine ise erişim engeli getirildi.