Bahadır Özerdem / Mainz

Hak arama mücadelesi verirken, AKP iktidarı ve onun yandaş medyası tarafından "bozguncu“, İzmir depreminde çadırlarını yüklenip can kurtarmaya gittiklerinde ise "vatansever “ ilan edilen Soma Maden emekçileri hak arayanların yüzakıdır.

6 yıldır Tazminat haklarını alabilmek için eylemler yapan Somalı madenciler, AKP iktidarının önlerine çıkarttığı her barikatı yıka yıka ülkenin bu karanlık günlerini aydınlatan ışık oldular. 

Maden faciasında yüzlercesi hayatını kaybetti. Onlarca madenci ya gözlerini ya ayaklarını kaybetti. Yüzlerce çocuk babasız bir yaşama mahkum edildi. Mahkeme yoluyla kazandıkları tazminat hakları türlü oyunlar ile ödenmedi.

Kesintisiz bir yıldır meydanlarda, yollarda eylemlerini sürdürüyorlar. Tüm bunlar yetmezmiş gibi birde sarı sendika engeli çıkartıldı. 2018 yılında tüm yasal engellere rağmen "Bağımsız Maden-iş Sendikası“nı kurarak bu engeli de aşmayı bildiler.

HİÇ KİMSE ONLARA "SİZİN İÇİN NE YAPABİLİRİZ"? DİYE SORMADI

Madenciler son bir yıldır kesintisiz eylem yapıyorlar. Onların her eyleminde, bizler bir kez daha göçük altında kalıyoruz. İzmir depreminde can kurtarmaya gittiklerinde, yıkılan binaların altında kalan yine bizlerdik. Kimse onlara; “aylardır direniş çadırlarında,yollardasınız, karnınız aç mı?” diye sormadı. Hiç kimse onlara; “sizinde yaralarınız var, bacağınız kopmuş, gözünüz kör olmuş, sizin için ne yapabiliriz?” diye sormadı. Evet, Soma`da göçük altında, İzmir`de yıkılmış binaların altında biz kaldık..

Madenciler bugün Gölmarmara’dalar ve yürümelerine izin verilmiyor. Hergün joplanıyorlar, gözaltına alınıyorlar. Çevredeki esnafların duyarlılığı ile çorba kazanlarından karınlarını doyurup, sıcak evlerine dönecekleri zafer gününü bekliyorlar.

Hak arama mücadelesi verirken, AKP iktidarı ve onun yandaş medyası tarafından "bozguncu“, İzmir depreminde çadırlarını yüklenip can kurtarmaya gittiklerinde ise "vatansever “ ilan edilen Soma Maden emekçileri hak arayanların yüzakıdır.

AKP iktidarına hep birlikte seslenelim;

 Barikatları derhal kaldırın! Bunca zulmü reva gördüğünüz, iki koldan Ankara`ya yürüyüş yapan, Soma ve Ermenek Madencilerinin tazminat haklarını derhal ödeyin.

Onlar; göçük altından çıkarıldıklarında, ambulans sedyesi kirlenmesin diye “çizmelerimi çıkartayım mı?” diyecek kadar mütevazi, önlerine barikat kuranlara da "Öyle mi Alay Komutanı. Sizden korkmuyoruz, kaldırın barikatları!“ diyecek kadar da cesurdurlar.

Ülkemizin bu karanlık günlerini hak arama mücadeleleri ile aydınlatan Soma ve Ermenek madencilerine selam olsun!

Soma maden emekçilerinin iletişim adresleri:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100053498266614

Bağımsız Maden-İş Sendikası Dayanışma Hesabı

İş Bankası Hesap no: 3526-0841437

İban :TR45 0006 4000 0013 5260 841437