Solingen'de 23 yıl önce evleri kundaklanarak katledilen Genç ailesinin evinin bahçesindeki anıt önünde yapılan anma törenine katılanlar, aniden başlayan şiddetli yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı.

Şemsiyeler altında gerçekleştirilen anma programına, beş yakınını kaybeden Mevlüde Genç ile Durmuş Genç, Amasya ili Taşova İlçesi Kaymakamı Kudret Kurnaz, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öktürk, Almanya Eyalet Çalışma, Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Rainer Schmeltzer, Solingen Büyükşehir Belediye Başkanı Tim Kurzbach, CDU NRW Başkanı ve Eyalet Milletvekili Armin Laschet, CDU Eyalet Milletvekili Serap Güler ve diğer yetkililer de hazır bulundu.



Aşırı yağmur dolayısıyla konuşmaların çok kısa tutulduğu törende Şule Gürel, “23 yıl önce kaybettiğimiz canları rahmetle anıyoruz. Genç ailesine çok sabırlar diliyorum. Bizler, Genç ailesinin 23 yıl önce yaşadığı acıyı paylaşmak, bununla beraber de bu tür hadiselerin bir daha tekerrür etmemesi ve bu acıyı unutturmamak için buradayız. Burada bulunan vatandaşlarımıza ve Alman dostlarımıza çok teşekkür ediyorum“ şeklinde konuştu.

Anma nedeniyle akşam saatlerinde düzenledikleri salon toplantısında Solingen Belediyesi de, 23 yıl önce yaşanan acıya dair konuşmalara yer verdi.