Wagenknecht Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine verdiği demeçte, "Pek çok sol siyasetçi, üniversite diploması olmayanlar, eski orta sınıf ve daha da önemlisi, bugün düşük ücretli işlerde çalışmak zorunda kalan yoksullarla bağlantısını kaybetti." dedi.

Bu insanlar sosyal hayatta kalabilmek için her ay mücadele ettiler ve sık sık da yalnız bırakıldılar. Wagenknecht, solun "imtiyazlı yaşam tarzı sorunlarıyla uğraşmak için değil, yoksulların çıkarlarını temsil etmek için kurulduğunu" söyledi.

Wagenknecht, "Ne yazık ki, Avrupa genelindeki sol partiler son yıllarda daha iyi eğitimli ve gelir düzeyi iyi olanların partileri durumuna geldiler" dedi. Wagenknecht, ayrıca Corona krizinin sonuçlarının olmamasından da yakındı ve "günlük yaşamın kahramanları" hala düşük ücretle çalışmaktadır" dedi.

"Federal hükümette sonunda ülkemizde kimin gerçekten sistemsel olarak önemli olduğunu fark etmiş oldu: Corona'ya rağmen, çok az korumayla süpermarketlerde, huzurevlerinde, hastanelerde çalışmış insanlar. Ama bu insanlar sadece iyi alkış aldılar." dedi.

"En azından bazılarıyla ilgili olan asgari ücrette, Ocak ayında 15 sentlik bir artış yaşandı. Ve böylece ülke birbirinden daha da uzaklaşıyor - bir yandan muazzam bir zenginlik, diğer yanda ise birazcık refah için daha fazla mücadele etmek zorunda olanlar."

Wagenknecht, "düşük ücretli sektörde sömürünün" nihayet sona erdirilmesi yönünde çağrıda bulundu. "Buna ek olarak, başta perakende sektörü olmak üzere toplu sözleşmelere ihtiyacımız var." Sol Partili siyasetçi huzur evlerindeki hasta bakıcılarla ilgili de köklü bir değişiklik çağrısında bulundu.

"Yüzde on veya daha fazla getiri elde etmek için, personel işten çıkarılıyor, aşırı baskı altında kalıyor ve düşük ücretli maaş alıyor." Wagenknecht, örnek olarak Lüksemburg'a atıfta bulundu. Resmi istatistiklere göre, Lüksemburg'daki hemşireler 2017 yılında yılda yaklaşık 94 bin avro brüt gelir elde etti. "Bu, Almanya'da yaşlı ve hemşire maaşlarının çok düşük olduğunu gösteriyor." dedi.