Almanya'nın Afrin'deki TSK operasyonuna sessiz kalmasını protesto eden Sol Partili Thüringen Eyalet başbakanı Ramelow'un, Almanya ve Türkiye'deki AKP'li troller tarafından sosyal medyada "Tabutlarda hala yer var" ve "kafana sıkarız" şeklinde ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı.

Almanya’da Sol Partili tek eyalet başbakanı olan Bodo Ramelow Cumartesi gecesi Sol Parti Hamburg Meclis Grubu Eş Başkanı Cansu Özdemir'in Twitter’deki hesabından 'YPG, YPG,YPG' paylaşımına, arka arkaya 69 kez 'YPG' yazarak yanıt veren Ramelow, Twitter paylaşımında Afrin'deki direnişe destek vermişti.

Ramelow, Almanya'nın Afrin'deki TSK operasyonuna sessiz kalmasını protesto etmişti.

Alman kamuoyunda dikkat çeken paylaşımların ardından Ramelow’un AKP’li troller tarafından sosyal medyada ölümle tehdit edildiği ortaya çıktı. Alman haber ajansı Dpa’ya konuşan Ramelow, tehditleri doğrularken, eşinin de hedef seçildiğini bildirdi.

Eşine ait olduğu iddia edilen cinsel içerikli montaj görüntülerin sosyal medyada dolaşıma sokulduğunu belirten Sol Partili başbakan, tehditlerden korkmadığını ve Afrîn ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğini ifade etti.

Thüringen Eyaleti’nde başbakan olan Bodo Ramelow paylaşımlarında şu çağrıyı yapmıştı:

“Afrin kendi kaderini kendisi belirliyor, NATO partnerinin her saldırısını değerlerimize ve özgürlüğümüze yapılmış saldırı olarak görüyorum. Açık şekilde uluslararası hukuk ihlal ediliyor. Rojava ve Afrin ile dayanışma içinde olun. Ermenice ‘Aghet’ yaşananlara verilmiş bir attır. Avrupa bir kez daha Kürtlere ve Êzîdilere bir NATO partneri ülke tarafından yapılan saldırılar karşısında seyirci mi kalmak istiyor?”