Federal Meclis’teki muhalefet partilerinden Sol Parti ve Yeşiller Partisi milletvekileri, Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’nun yasaklanmasını istedi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerarld Darmanin, Bakanlar Kurulu kararı ile "aşırı milliyetçi" ve "paramiliter" bir hareket olduğu gerekçesiyle ‘Bozkurtlar’ hareketinin Fransa’daki faaliyetlerinin sonlandırıldığını duyurmuştu.

Benzer kararın Almanya'da da alınmasını istediler

Almanya’daki Türkiye kökenli milletvekillerinden Sol Partili Sevim Dağdelen ve Yeşiller Partisinin eski Eş Başkanı Cem Özdemir, benzer bir kararın Almanya’da da alınması için çağrıda bulundular. 'Bozkurtlar'ın çatı örgütü Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'nun (ADÜTDF) yasaklanmasını istediler.

Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen tarafından yapılan açıklamada "Federal Hükümet derhal Fransa örneğini izlemeli ve bu ülkedeki 'Bozkurtların' çatı örgütü olan Almanya Demokratik Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'nu (ADÜTDF) yasaklamalı" dedi.

Erdoğan'ın "Bozkurtlar"ı Almanya'da da yasaklansın

"Bozkurtlar, İslamcı iktidar partisi AKP'nin koalisyon ortağı olan, sağcı Türk partisi Milliyetçi Hareket ile ve farklı düşünenleri takip eden ve terörize eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevresinin bir bölümüyle yakından ilişkilidir" diyen Dağdelen "İslamcı ve faşist örgütlere sıfır tolerans gösterilmelidir" ifadelerini kullandı.

Yeşiller Partisi Milletvekili Cem Özdemir ise “Federal Hükümet ultramilliyetçi Türk örgüt Bozkurtları yasaklamak zorunda. Hareket üyeleri nefret yayıyor, insanları tehdit ediyor ve şiddet eylemlerine katılıyorlar” ifadelerini kullandı.