Almanya Federal Meclisi Sol Parti milletvekili ve partinin kalkınma politikaları sözcüsü Helin Evrim Sommer, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile SOL PARTİ'den ( Die Linke) istifa ettiğini duyurdu.

Almanya: Scholz ve Baerbock Tahran’ı kınadı Almanya: Scholz ve Baerbock Tahran’ı kınadı

İstifasına neden olarak ise, Sol Parti'nin Rusya ve Kürt politikasını gösterdi.

1998 yılından bu yana siyasetin içinde olduğunu ifade eden Helin Evrim Sommer, Sol Parti'nin Rusya politikasını bir Sovyet nostaljisi olarak nitelendirdi.

Açıklamasında "Putin rejiminin baskıcı iç politikalarına ve emperyal yayılmacı politikalarına rağmen, suç her zaman Batı'ya yüklendi ve bu da Rusya'nın körü körüne yüceltilmesine yol açtı. Parti, Putin rejimini ve Kremlin'in çıkarlarını tek taraflı olarak destekledi. Ve bugün bile, partinin bazı kesimleri, Putin'in Ukrayna'ya karşı gerçekliğin ötesinde olan acımasız saldırganlık savaşından öncelikle ya da kısmen NATO'yu sorumlu tutuyor." dedi.

Sol Parti'nin Kürt politikasini da eleştiren Sommer, "Kürt kökenli bir Alman politikacı olarak, LINKE'nin Suriye'deki Kürt sorununu nasıl ele aldığı konusunda da son derece hayal kırıklığına uğradım. Partinin bazı kesimleri, Kürtlerin Rojava'daki özgürlük mücadelesiyle dayanışma göstermek yerine, 10 yılı aşkın süredir kendi halkına savaş açan Beşar Esad'ın Suriye terör rejimini desteklemeyi tercih ediyor. Bu tür pozisyonlar benim için dayanılmaz." ifadelerine yer verdi.

Sommer Sol Parti'den ( Die Linke) istifa açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

"Irkçılığa ve Yahudi düşmanlığına karşı, barış ve sosyal adalet için savaşmaya devam edeceğim ama artık DIE LINKE partisinde olmayacağım. LINKE'nin artık kendisini temelde yenileyemeyeceğine ikna oldum."