'Korona Savaşı'
Korona Virüsü'nün geldiği nokta itibariyle ciddiye alınması ve insanların bilimsel tüm uyarılara uyması gerektiğini söyleyen Die Linke (Sol Parti) Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Mehmet Yıldız, "Ama asıl önemli olan Korona Virüsü'nün gelişme süreci, yani tüm bu yaşananlar Korona Virüsü mü, yoksa Korona Savaşı mı?" dedi.

'Modern teknik'
"Bu Korona Virüsü salgını aslında emperyalistler arası modern bir savaş tekniğidir" diyen Milletvekili Mehmet Yıldız, "Sovyetler Birliği yıkıldıktan sonra emperyalist devletler, yeni dünya düzeninde tek kaldılar ve kapitalizmin insanlara barış ve refah getireceğini iddia ettiler ama 2000'li yıllara gelindiğinde halklar bunun fiyasko ile sonuçlanacağını gördüler" diye konuştu.

'Rusya kazandı'
"Emperyalistler, 11 Eylül'de Amerika'da ikiz kulelerin vurulmasının ardından, din üzerinden savaşlar başlattı" diyen Yıldız, "Bugün bu nedenle Afghanistan, Libya, Suriye, Irak, ve pek çok ülkede savaşlar çıkardılar ama tüm savaşları kaybettiler. Suriye'de Rusya kazandı, Afganistan'da terörist dedikleri ve yüzbinlerce insanın canına mal olan Taliban'la masaya oturmak zorunda kaldılar" dedi.

'Heryerde kaybettiler'
Taliban ile yapılan anlaşmanın ABD emperyalizmine büyük darbe vurduğunu söyleyen Milletvekili Yıldız, "ABD'nin Taliban ile yaptığı anlaşma, emperyalistlerin kaybettiğini gösterdi, heryerde kaybettiler. Sadece savaşları kaybetmediler, dünya ekonomisinde ve siyasetinde de büyük güç kaybettiler. Çin dünyanın ikinci büyük ekonomisi oldu" ifadelerini kullandı.

'Çin ekonomisi durdu'
Korona Virüsü nedeniyle Çin ekonomisine darbe vurulduğunu söyleyen Yıldız, "ABD diğer ülkelere terörizmi bahane ederek savaşlar açtı ama Çin'e karşı avaş açacak hali yok. Bu virüs nedeniyle Çin ekonomisi durmuş durumda, Çin'den sonra en yaygın virüs görülen ülkede Çin'in büyük ticaret ortaklarından İtalya, sadece geçen sene Çin İtalya'ya 18 milyar Euro aşkın yatırım yaptı, bu sene ikiye katlayacakdı" dedi.

'Bu Labaratuvar virüsü'
Çin'in en büyük ticaret ortaklarından olan İran'ın da ciddi şekilde Korona Virüsü nedeniyle zor durumda kaldığını söyleyen Yıldız, "İtalya ile Avrupa Birliği (AB) vuruldu, İran ile Ortadoğu, Çin ile Asya ülkeleri vuruldu. Korona sonrası ABD kendi sınırlarını hemen kapattı, yani bunlar düşündürücüdür, Çin'in ekonomik olarak geldiği noktadan sonra virüsün Çin'de ortaya çıkması tesadüf değil, Korona bir labaratuvar virüsü" diye konuştu.

'Yüzlerce milyar Euro'
"Bu virüs kendiliğinden ortaya çıkmadı" diyen Yıldız, "Bu bir labaratuvar virüsü, 'Yok efendim Çin'liler herşeyi yiyor, o yüzden oradan çıktı' demek bu işin palavrasıdır. Gelinen noktada Çin ekonomisinin yanısıra Avrupa ve Ortadoğu ekonomisine de darbe vuruldu, ticari ortakları zayıflatıldı, halklar panikletildi şimdi yüzlerce milyar Euro ve Dolar ile büyük sermayeler kurtarılmaya çalışılıyor" dedi.

'Sermayeye peşkeş'
"Yüzlerce milyar Euro ile sermaye sahiplerini kurtarmaya çalışıyorlar ama sokakta yaşayan ve açlık sınırındaki insanları kurtarın dediğimizde 'Para yok' diyorlar. Para varmıymış, varmış. Yüzlerce milyar Euro ayırıyorlar büyük sermaye gruplarının bu krizi atlatması için, bu paralar halkın vergilerinden toplanan paralar, şimdi bu paralarla sermayeye peşkeş çekiliyor" diye konuştu.

'Tesadüf değil'
Yıldız sözlerine şöyle devam etti, "Emperyalistler son yıllardaki savaşlarla ortadoğu'da milyonlarca insan öldürdüler ama panik yaşamadılar, Afrika’da her yıl yüzbinlerce insan açlık ve hastalıkta ölürken, Avrupa sınırlarında her yıl binlerce insan ölürken panik yokken şimdi Korona Virüsü bahanesi ile yaşanan panik havası tesadüf değil. Doktorların tavsiyelerine uyulmalı ama Korona Virüsü'nün siyasi bir yanının olduğunu da gözardı etmemek gerek. Korona emperyalistlerin modern savaş tarzıdır"

Hakan ARSLAN