Türkiye kökenli göçmenlerin yoğun olarak yaşadıkları Altona semtindeki etkinlikte, Avrupa Parlamentosu adayı Martin Dolzer ile Altona Belediye Meclis Üyesi adayı Hasan Burgucuoğlu katılımcılara kendilerini tanıtarak, seçilmeleri halinde ağırlık verecekleri konulardan başlıklar sundular. 

Sol Parti'nin en genç milletvekili Cansu Özdemir ise, ilgiyle izlenen toplantı esnasında 4 soruna dikkat çekti.

1-Sosyal konut: Göçmen ve mülteciler zor şartlar altında yaşıyor ve 700’den fazla aile evsiz.

2-Mülteciler: Mülteci alımı yapılmıyor. Suriye'den alınacak mültecilerin sadece 93'ü Hamburg'a düşüyor. Almanya'da en fazla zenginin yaşadığı şehre bu yakışıyor mu?

3-NSU: 8'i Türkiye kökenli göçmen olmak üzere, 10 kişinin katili ırkçı-faşist NSU terörü bir türlü çözülemiyor. Alman mekanizmasında ciddi bir sıkıntı var ve ırkçılık yapılıyor.

4-Meslek: Meslek eğitimi çok önemli. Birçok göçmen isminden dolayı meslek yeri bulamıyor.

Eğitmen Hasan Burgucuoğlu yaptığı konuşmada Almanya'daki seçim sistemine dikkat çekerek, verilecek her oyun göçmenlerin geleceği için önemli olduğunu ifade etti.  En önemli isteklerinin ise seçme-seçilme hakkı verilmesi, asgari ücretin 10 € olması ve emeklilik maaşının ise asgari 1000 e olmasını istediklerini söyledi.


Avrupa Parlamentosu adayı Martin Dolzer ise, mültecilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini söyledi. AB seçimleri de çok önemlidir. Yerel ve genel sorunlar içiçe geçmiştir dedi.