Bild, Erdoğan’ın savaşın başından beri gerçekleştirdiği diplomasi trafiğine ve dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine değindi. Gazete, “Peki Erdoğan davetleriyle ne elde etmek istiyor?” sorusunu sordu.

Almanya’da siyaset bilimci Prof. Dr. Heinrich Oberreuter, Bild’e yaptığı açıklamada, “Erdoğan kesinlikle bir barış meleği değil! Erdoğan’ın içeride ve dışarıda prestij kazanmaya ihtiyacı var. Tüm bu barış süreci, sadece insani nedenlerle yapılmıyor” dedi.

Kaza geçiren Şirin Payzın Münih'te ameliyat edildi Kaza geçiren Şirin Payzın Münih'te ameliyat edildi

Almanya’daki Siyasal Eğitim Akademisi Müdürü Prof. Dr. Ursula Münch de barış görüşmelerine güvenmediğini vurgulayarak Rusların görüşmelerle ‘geciktirme taktiği’ uyguladığını savundu ve sadece diplomasiyi yerine getirmek için orada bulunduklarını öne sürdü.

ÇATIŞMLAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Gazete, doğrudan müzakerelere saatler kala çatışmalarda hiçbir azalma olmadığını vurgularken, “Sirenler bu sabah yine Ukrayna’nın birçok kentinde duyuluyordu” ifadeleri kullanıldı. Bild, Mariupol Belediye başkanına göre, Liman kentinde süren zorlu savaşta bugüne kadar yaklaşık 5.000 kişi öldürüldü.

Öte yandan kritik görüşme öncesinde Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba da konuştu. Türkiye'deki müzakereler ile ilgili konuşan Kuleba, “Biz insan, toprak ya da bağımsızlığımızı takas etmiyoruz” dedi.

Devlet televizyonunda konuşan Kuleba, “En temelde insani sorunları çözmek istiyoruz, en uç noktada ise ateşkes ilan edilmesi için anlaşmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

Haberde Rus saldırısının birkaç cephede durma noktasına gelmesine rağmen, ne Ukrayna ne de ABD'nin yeni bir atılım beklemediğine yer verilerek, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba'nın televizyonda yaptığı açıklamada, "Asgari program insani meseleler olacak ve azami program ise ateşkes anlaşması olacak." ifadeleri dikkat çekiyor. 

ZELENSKY UZLAŞMAYA HAZIR 

Haber, "Rusya, Kırım'ın Rusya'nın egemen bölgesi olarak taninmasının yanında, Ukrayna'nın NATO üyeliğinden vazgeçmesi ve ülkenin askersizleştirilmesi de dahil olmak üzere doğudaki ayrılıkçı bölgelerin bağımsız devletler olarak tanınmasını talep ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, bazı alanlarda uzlaşmaya hazır olduğunu gösterdi" ifadeleri ile son buluyor..