Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) internet sitesinde yapılan açıklamada, bu kişilerden 29'unun önceki gün ve dün Kandil'e düzenlenen hava harekâtları sonucu öldürüldüğü belirtildi.

TSK, PKK'lıların dün Şırnak'ın Uludere İlçesi Karaçalı Tepe Bölgesinde emniyet güçlerine saldırdığını da bildirdi. Saldırı sonrası karadan ve havadan yapılan operasyon sonucu 12 PKK'lı öldürüldü. Saldırıda ise bir Jandarma Uzman Çavuş yaralandı.

TSK, PKK'lıların dün Van'ın Gevaş İlçesi Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı asayiş yol kontrol noktasında dün düzenlediği saldırıda da, bir Jandarma Astsubay ve bir Jandarma Erin yaralandığını açıkladı. Bomba yüklü bir aracın patlatılmasının ardından saldırı ile ilgili olarak şüpheli iki kişi gözaltına alındı. PKK'nın Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki Ayvalık Jandarma Karakoluna dün akşam düzenlediği saldırıda ise Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan hayatını kaybetmişti.

ŞIRNAK'TA PKK SALDIRISI: YÜZBAŞI HAYATINI KAYBETTİ


Şırnak'ta büyük operasyon

Doğan Haber Ajansı (DHA), saldırı sonrası bölgede kapsamlı bir operasyon başlatıldığını duyurdu. Habere göre kaçan PKK'lıların Ayvalık Jandarma Karakolu yakınındaki Günyüzü, Bölücek ile Ballı Köylerinde saklanabileceği olasılığıyla köyler ablukaya alınıuyor, şüpheli evler tek tek aranıyor.

PKK'lıların kaçabileceği dağlık alanlarda da yoğunlaşan operasyonlarda, Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Komando Tugayı'ndan kalkan Sikorsky helikopterleri ile bölgeye Jandarma Özel Harekat Timleri ve komandolar indiriliyor. Bu arada, Tunceli'nin Ovacık ile Pülümür ilçeleri arasında PKK'lıların gizlendikleri mağaralar bombalandı, 3 uçaksavar bataryası da savaş uçaklarınca vurularak etkisiz hale getirildi.BBC