"1977'DE ÖLENLER ANISINA TAKSİM'DE ANIT YAPILMALI"


CHP PM Üyesi ve 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlerde milletvekili aday adayı olan yazar Yaşar Seyman AKP'nin 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı'na izin vermemesini sert bir dille eleştirdi. 

Seyman, 1 Mayıs 1977'de ölenler anısına Taksim Meydanı'na bir anıt yapılması gerektiğini önererek "AKP 1 MAYIS’ı yasal Bayram yaptı ama ülkenin Taksim Meydanı’nı işçilere kapattı. Oysa Taksim Meydanı Emeğin Bayram yeridir! Yıllardır hep bir önerim var.1 Mayıs 1977 de ölenler anısına Taksim’e bir anıt yapılmalıdır! Emek anıtı Berlin Meydanı’nda parlamento karşısında nasıl anıt varsa Taksim’de Kazancı yokuşunun önüne anıt yapılmalıdır" dedi. 

BİZ FAŞİZMİN BARİKATLARINI HEP AŞTIK 

Bu yıl 24 Haziran coşkusuyla  ülkenin ve halkın olan tüm meydanlarin 1 Mayıs kutlamaları ile dolacağını ifade eden Seyman "1 Mayıs yoksa demokrasi yok. Bir Mayıs ülkemizde gönül rahatlığıyla hiç kutlanmadı ki yine de yaşamı pahasına insanlar alanları doldurdu. Şimdiden başladı gözaltılar, meydanlara barikatlar kuruldu oysa biz faşizmin barikatlarını hep aştık ve işçinin emekçinin bayramını coşkuyla, şarkılarla, tütkülerle, halaylarla kutladık. Bir ülkede demokrasi karnesinin başarısı 1 Mayıs’ın kutlamaları ile ölçülür" dedi. 

 

Süheyla KAPLAN /Avrupa Postası